Uitbreiding: El Dorado Helden & Demonen

In de Helden & Demonen uibreiding van El Dorado krijg je hulp van helden maar liggen er ook gevaarlijke demonen op de loer!

Uitgever

999games

30-60
minuten

€20
prijs

2-4
spelers

Wat is nieuw?

In de El Dorado uitbreiding Helden & Demonen ga je nogmaals op zoek naar El Dorado maar dit keer met de hulp van helden. Maar kijk uit, er liggen ook gevaarlijke demonen op de loer.

Het spel speelt eigenlijk grotendeels hetzelfde. Het enige verschil zijn een hoop nieuwe kaarten, helden en demonentegels. Helden kan je vrijspelen door naar de heldentegel bewegen die meestal aan het begin van de kaart ligt. Deze helden zijn sterke kaarten. Dit heb je ook nodig want dit keer liggen er ook demonen op de loer. Als je op een demonenveld stapt moet je een demonenfiche pakken. Hier staan vaak negatieve effecten op zoals dat je geen goud mag spelen totdat je goud hebt betaalt om het fiche af te leggen. Demonenvelden kosten verder geen grondstoffen om overheen te bewegen. Soms is het dus zeker goed om dit risico te nemen!

De speler die als eerste El Dorado bereikt wint het spel, net als bij het basisspel!

Beoordeling

De zoektocht naar El Dorado is een populair, toegankelijk, maar super leuk deckbuilding spel. Bij ons ligt El Dorado regelmatig op tafel. Ondanks dat het een simpel spel is, verveelde El Dorado ons na tientallen potjes nog steeds niet. Toch waren wij ontzettend benieuwd naar de uitbreiding Helden en Demonen.Want, een beetje variatie voor dit leuke spel, kan zeker geen kwaad!

De uitbreiding voegt niet mega veel toe, maar heeft zeker een paar nieuwe en leuke onderdelen. Als eerste zijn de nieuwe speelborden natuurlijk erg welkom. Dit zorgt meteen voor meer herspeelbaarheid en variatie in het spel. Hetzelfde geld voor de nieuwe kaarten die je kunt kopen. Maar, de uitbreiding Helden en Demonen voegt ook nog 2 andere dingen toe. Je raad het al, de helden en demonen! 

De demonen in de uitbreiding zullen niet bij iedereen in de smaak vallen. In een vrolijk en positief spel, brengen de demonen namelijk behoorlijk wat negatieve interactie en effecten met zich mee. Als je er niet van houdt om elkaar dwars te zitten of om afgestraft te worden door het spel, dan zul je dit onderdeel minder leuk vinden. Persoonlijk vinden wij de uitbreiding redelijk in balans gebracht door de helden. Deze kaarten leveren je namelijk juist weer voordelen op. Wij hebben niet het idee dat het spel veel langer duurt of een te negatieve sfeer met zich meebrengt wanneer je met de uitbreiding speelt.

Als we met nieuwe spelers spelen, dan zullen we de uitbreiding waarschijnlijk weglaten. Maar daarbuiten, zullen we de uitbreiding meestal gewoon toevoegen aan het basisspel. De uitbreiding geeft het spel net dat beetje meer diepte en variatie. Het spel krijgt wat extra verrassingselementen en is wat uitgebreider. Iets wat wij na tientallen potjes El Dorado, zeker wel kunnen waarderen! 

Plus- en minpunten

+ Extra herspeelbaarheid
+ Meer variatie
+ Verrassende elementen 

– Negatieve interactie

Steun ons:

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door 999games.