Uitbreiding: El Dorado Gevaren en Muisca

In deze uitbreiding van El Dorado liggen er weer nieuwe gevaren op de loer tijdens je zoektocht, maar krijg je ook de hulp van de Muisca!

Uitgever

999Games

60
minuten

€20
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

Deze uitbreiding van De Zoektocht naar El Dorado vernieuwt je spelervaring weer met een aantal nieuwe elementen!

De elementen in deze uitbreiding zijn allemaal los toe te voegen en te combineren met het basisspel of de Helden & Demonen uitbreiding. Hierdoor kan je spelen met wat je leuk vindt of juist weglaten wat je minder leuk vindt.

Het eerste element wat je toe kan voegen is een gevarengebied. Dit gebied bestaat uit een aantal tegels met een doodshoofd. Op deze tegels mag je nooit eindigen, je zal er dus in 1 beurt doorheen moeten gaan! Ten tweede is er eenzelfde soort terrein met krokodillen. Hierbij mag je elk middel inzetten wat je wilt maar je moet wel precies aan de voorwaarde voldoen, je mag dus niet een kaart opsplitsen over meerdere krokodillentegels. Dit kan erg vervelend zijn als je niet een kaart hebt met precies die waarde! Het derde element is een stroomversnelling waarbij je gelijk naar de aangegeven plek beweegt als je hier op eindigt. Ten slotte zijn er tempels in de gevarenmodule. Deze tempels moet je bezoeken om een deel van een juweel te krijgen. Pas als je het juweel compleet hebt mag je naar El Dorado! Naast de vervelende gevaren zijn er ook nog de Muisca, een mysterieuze stam die je helpt. Het Muisca deck leg je naast de markt met 2 open kaarten die je altijd mag kopen als je wilt!

Ten slotte zijn er ook nog nieuwe bergtegels die je kan gebruiken. Het spel speelt verder hetzelfde als het basisspel maar met een hoop nieuwe variatie!

Beoordeling

El Dorado kunnen we inmiddels wel een klassieker noemen. Ook in onze collectie is het spel niet meer weg te denken. Het is een simpele, snelle deckbuilder met genoeg opties. Daarnaast is het spel makkelijk uit te leggen aan nieuwe spelers. El Dorado is daarmee een succes op iedere spelletjesavond! Daarom is het extra leuk dat het spel inmiddels meerdere uitbreidingen heeft om het spel nieuw leven in te blazen.

De uitbreidingen van El Dorado geven het spel telkens weer net wat nieuwe opties, zonder overweldigend te worden. Een spel dat in de basis erg simpel is, is op deze manier toch ineens erg veelzijdig. Wij zijn daarom zeker fan van de uitbreidingen. De laatste uitbreiding Gevaren en Muisca is bij ons dus zeker welkom!

Deze nieuwe uitbreiding voegt net als zijn voorgangers, weer een aantal nieuwe dingen toe. Het leuke aan de uitbreiding is dat je niet alles in één keer hoeft toe te voegen. De nieuwe elementen zoals de tempels, krokodillen en gevaren tegels maken het je in deze uitbreiding extra lastig. De verschillende nieuwe opties zorgen voor extra diversiteit en zelfs een extra strategisch tintje. De uitbreiding is daarom zeker geschikt voor fans van het basisspel die weer op zoek zijn naar wat extra uitdaging. 

De nieuwe gevaren en nieuwe kaarten geven je ook weer nieuwe opties om je deck te bouwen. Dit vinden wij erg leuk. In het basisspel van El Dorado lag onze focus niet altijd meer op het bouwen van ons deck. Na een aantal potjes ken je de beste kaarten en is het makkelijk om telkens terug te vallen op dezelfde strategie. Gevaren en Muisca steekt hier een stokje voor. Wij kunnen dat erg waarderen!

El Dorado is in de basis een spel dat je goed kunt spelen met nieuwe spelers. Zelfs met elementen uit de uitbreidingen is het spel nog goed te volgen voor beginners. Je kunt Gevaren en Muisca zeker toevoegen wanneer je met nieuwe spelers speelt, maar dat is niet het eerste waar wij aan denken. Deze uitbreiding is met name leuk voor gevorderde spelers die behoefte hebben aan meer variatie en nieuwe strategische opties. Vind jij El Dorado een leuk spel maar ligt het al een tijdje in je kast te verstoffen? Geef het spel dan nieuw leven met deze uitbreiding. Je hebt gegarandeerd weer uren speelplezier!

Plus- en minpunten

+ Geeft het spel extra variatie
+ Nieuwe strategische opties
+ Maakt het spel uitdagender voor de gevorderde speler

– Met name leuk voor gevorderde spelers

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door 999Games.