Uitbreiding: Clank! In! Space! Pulsarcade

In Clank! In! Space! Pulsarcade ga je nieuwe uitdagingen aan in het schip van Lord Eradikus en probeer je de highscore te halen op zijn arcade kasten!

Uitgever

Renegade Games

60
minuten

€30
prijs

2-4
spelers

Wat is nieuw?

Pulsarcade is een van de nieuwste uitbreidingen van Clank! In! Space! Deze uibreiding voegt weer een hoop modulair speelplezier toe. We zullen hieronder een paar nieuwe modules uitlichten.

Natuurlijk biedt Pulsarcade je ook weer extra modulaire borden. Hierop staan nieuwe manieren waarop je kaarten kan krijgen of punten kan scoren. Zo is er een bord waarop je een soort race moet doen en een ander bord waar je een kluis kan overvallen om credits te krijgen.

Een van de belangrijkste nieuwe extra’s zijn de arcade kasten. Dit zijn een soort doelen die je moet zien te bereiken. Als je een doel hebt bereikt mag je deze arcade kast claimen. De kasten kan je later inwisselen voor een artifact. Zorg dus eerst dat je genoeg arcade kasten hebt voordat je naar de commando module gaat om een artifact te pakken.

 Hiernaast zijn er ook nog wat kleine extra’s, zoals extra credit tokens, een nieuwe Eradikus en een nieuwe power-up die je kan kopen.

Het spel speelt dus los van de nieuwe modules gewoon hetzelfde. Je mag namelijk nogsteeds met je kaarten bewegen, nieuwe kaarten kopen en aanvallen.

Beoordeling

Clank! In! Space is een van onze favoriete, meest gespeelde spellen. Tot op heden spelen we meestal met de Apocalypse uitbreiding, die naast nieuwe onderdelen voor het bord ook nieuwe kaarten toevoegt. Pulsarcade is de laatste uitbreiding en biedt verschillende nieuwe modules doe. En het thema, arcades? Dat is natuurlijk geweldig! Wij waren dan ook erg benieuwd.

De uitbreiding bevat geen nieuwe kaarten, maar 6 verschillende modules die je allemaal kan toevoegen aan het spel. Dit zorgt voor een enorme dosis aan variatie. In principe heb je alweer 6 hele gevarieerde, nieuwe potjes. Qua herspeelbaarheid zit je dus zeker goed met deze uitbreiding!

Wij zijn fan van het feit dat je de verschillende modules los van elkaar kunt introduceren. Dit zorgt ervoor dat het behapbaar blijft en dat je ook niet al het nieuws in één keer gezien hebt. Je hebt op deze manier ook langer plezier van de uitbreiding. Niet alle modules en nieuwe extraatjes zijn even leuk. Zo vinden we het verzamelen van de arcade machines bijvoorbeeld wel leuk, maar vinden we de race track niet heel boeiend. Gelukkig kun je de modules dus zelf uitkiezen om zo een spel te creëren dat perfect bij jouw en je gezelschap past.

Persoonlijke vinden wij het erg leuk dat Pulsarcade weer echt een nieuwe dynamiek en twist toevoegt aan het basisspel. Toch is dit niet onze favoriete uitbreiding. De uitbreiding maakt het spel daadwerkelijk weer anders, maar dit is niet alleen maar positief. Wellicht komt dit omdat wij het basisspel al zo leuk vinden, maar wij zouden Pulsarcade niet standaard toevoegen aan het basisspel. Dit is echt een uitbreiding voor af en toe, wanneer je even iets anders wilt. Pulsarcade is in onze ogen dus echt een aanrader voor veelspelers van Clank! In! Space!. Ben je fan van de looks van de uitbreiding en kun je hem niet laten liggen? Ook dan bega je zeker geen miskoop. Ga op ontdekking uit en zie welke modules voor jou het basisspel nóg leuker maken.

Plus- en minpunten

+ 6 modules die je los van elkaar kunt introduceren
+ Leuk thema
+ Maakt het basisspel daadwerkelijk weer fris en anders

– Niet alle modules zijn even leuk
– Geen nieuwe kaarten

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Renegade Games.