Uitbreiding: Bonfire Trees & Creatures

De Bonfire uitbreiding Trees & Creatures brengt je 3 nieuwe modules die elk iets nieuws toevoegen aan het basisspel!

Uitgever

Pegasus Spiele

70-130
minuten

€40
prijs

1-5
spelers

Wat is nieuw?

Ben je benieuwd hoe het basisspel van Bonfire werkt of speelt? Lees dan onze uitgebreide review!

Met deze uitbreiding van Bonfire is elke dag uniek. Eén van de modules voegt namelijk evenementen toe. Deze evenementen draai je steeds open als de startspeler een tegel pakt. Evenementen zijn vervolgens geldig tot er een nieuwe tegel wordt gepakt. Een voorbeeld van een evenement is dat je die ronde 1 veld verder mag bewegen met je boot.

Naast evenementen mag elke speler aan het begin van het spel een legendarisch wezen uitkiezen. Deze wezens geven je variabele spelerskrachten. Zo is er een wezen dat alleen jou een extra evenementenkaart geeft of waardoor je extra grondstoffen krijgt.

De laatste module voegt het meeste toe. Je breidt het speelbord uit met een extra stukje waar bomen geplaatst worden. Deze bomen kan je tijdens het spel krijgen en boven je pad tegels leggen. Bomen leveren je aan het eind extra punten op en kunnen je ook en directe bonus geven of een bonus aan het eind van het spel. Op dit bord kan je ook extra bonussen vrijspelen en nog een hoeder krijgen.

Naast deze modules is het nu ook mogelijk om Bonfire met 5 spelers te spelen. Hier zijn namelijk nieuwe speelstukken voor toegevoegd.

Beoordeling

Als je Bonfire gespeeld hebt dan weet je dat het spel al een heleboel verschillende acties, mogelijkheden en componenten bevat. In eerste instantie zou je daarom misschien ook niet meteen denken dat dit spel een uitbreiding nodig heeft. Bonfire is een van onze meest gespeelde spellen, en als we eerlijk zijn hadden wij ook niet meteen behoefte aan een uitbreiding. Zelfs na tientallen potjes biedt Bonfire voor ons nog genoeg herspeelbaarheid. Maar omdat Bonfire een van onze favorieten spellen is, waren wij zeker benieuwd naar meer content voor dit toffe spel.

De uitbreiding komt eigenlijk met 3 losse modules. Je kunt deze allemaal, maar ook apart toevoegen aan het basisspel. De ene module is simpeler dan de ander, maar het is ook prima te doen om ze allemaal tegelijk toe te voegen. De modules zijn redelijk simpel en niet mega anders dan de rest van het spel. De uitbreidingen bieden je wel weer een berg herspeelbaarheid! De nieuwe twists zoals de creatures waarmee iedere speler een eigen kracht krijgt, geven je zeker meer variatie en maken het spel vanaf het begin asymmetrisch. Als jij een kracht hebt dat je je boot extra mag bewegen, ga je misschien meer voor de opdrachten. Een andere speler kan weer een andere kracht hebben die juist weer meer voor portalen gaat. De events zorgen weer voor wat extra verrassingen en kansen waardoor je je tactiek misschien wel tijdens het spelen moet veranderen. De Trees veranderen het spel het meeste. Deze module voegt naast de portalen ook extra bomen toe. Gelukkig is ook deze module qua spelregels geen hersenkraker. De bomen zijn eigenlijk een soort van extra pad tegels waarvoor je nog meer bonussen kan krijgen. Als je Bonfire vaak speelt dan zorgt deze uitbreiding zeker voor een hoop speelplezier. 

Het fijne aan deze uitbreiding is dat je zelf kunt kiezen hoeveel je aan het spel toevoegt. Wil je een heel lang potje Bonfire spelen? Dan kun je alle modules toevoegen. Maar als je gewoon een normaal spelletje wil spelen met een twist, dan kun je bijvoorbeeld alleen de creatures of de events toevoegen. Wij vinden dit erg fijn! Zelf zijn we vaak snel op zoek naar nieuwe tactieken of elementen om een spel weer nieuw leven in te blazen. Deze uitbreiding geeft ons precies wat we nodig hebben. Extra componenten, nieuwe opties en nieuwe tactieken en strategieën. Wij spelen vrijwel nooit met 5, maar het is natuurlijk erg fijn dat je dit spel nu ook met een grotere groep kan spelen. Dit zorgt weer voor een hele andere dynamiek! Met deze nieuwe herspeelbaarheid zullen wij Bonfire weer vaker op tafel leggen! We kijken ernaar uit om dit spel weer vaker te gaan spelen. 

Plus- en minpunten

+ Vernieuwende elementen
+ Modulair
+ 5e speler

– Voor sommige mensen kan dit teveel worden

Steun ons:

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Pegasus Spiele.