Uitbreiding: alles van Merchants Cove

In de uitbreidingen van Merchants Cove heb je nog meer handelaren tot je beschikking! Elke spelen ze weer op een hele andere manier.

Uitgever

Final Frontier Games

60
minuten

€22/uitbreiding
prijs

1-4
spelers

Wat is nieuw?

Elke uitbreiding van Merchants Cove bevat een nieuwe handelaar die je kan spelen. Deze handelaren hebben elk een compleet andere manier van spelen net zoals alle basishandelaren compleet verschillend zijn. Naast de handelaren biedt de secret stash uitbreiding ook bijvoorbeeld nieuwe rogue kaarten, nieuwe boten, nieuwe avonturiers en nieuwe corruptie kaarten. Kortom verhoog je de herspeelbaarheid, die al vrij hoog was, enorm. Hier onder geven wij een korte uitleg wat elke uitbreiding toevoegt.

The Dragon Rancher

In deze uitbreiding ga je draken opvoeden en verzorgen om ze vervolgens te verkopen. Je hebt hierbij net als andere handelaren een aantal actievelden. Zo kan je voedsel gaan leggen, draken groeien, obstakels wegruimen, poep opruimen en natuurlijk hulp van dorpelingen inschakelen. Om draken te gaan groeien moet je eerst voedsel gaan leggen wat je uit je buidel trekt. Dit voedsel leg je steeds grenzend aan elkaar in een pad neer. Als je vervolgens draken wilt groeien leg je de kleinste draak in die kleur op een vakje neer waar voedsel op ligt. Deze draak mag vervolgens vakje per vakje gaan bewegen en eet al het voedsel van elk vakje op. Voor elk voedsel wat de draak in zijn kleur op eet groeit hij. Als je klaar bent met bewegen mag je er voor kiezen om je draak klaar voor de verkoop in de omheining te zetten. Voor de rest werkt deze handelaar hetzelfde behalve dat je mega draken voor veel punten kan verkopen op de zwarte markt.

The Oracle

The Oracle is een van de ‘moeilijkste’ uitbreidingen van Merchants Cove. Je speelt hier namelijk een roll&write spel op een whiteboard. Omdat je een waarzegster bent gooi je om elke beurt te beginnen een aantal runen in je dice tray. Afhankelijk van de uitkomst van je worp mag je acties af gaan strepen op je whiteboard. Zo kan je de toekomst gaan lezen en voorspellingen gaan maken of kan je de sterren in kaart gaan brengen. Met deze acties krijg je net als andere handelaren uiteindelijk goederen die je kan verkopen aan avonturiers, deze fase werkt dus hetzelfde!

The Innkeeper

Deze uitbreiding werkt weer net ietsje anders dan andere uitbreidingen. Je gaat namelijk geen goederen verkopen maar avonturiers onderbrengen in je herberg! Tijdens je acties ga je bedden vrijmaken voor de aankomende avonturiers. Bij deze handelaar is de verkoopfase namelijk heel anders. In plaats van spullen verkopen komt de meest voorkomende avonturier van elke haven bij je op bezoek in de herberg. Je moet hiervoor natuurlijk wel bedden klaar hebben staan. Op het linkerbed plaats je de avonturier van de linkerhaven en voor de andere 2 bedden doe je hetzelfde. Als je geen bed in die kleur hebt gaat de avonturier een bargevecht aan en krijg je corruptiekaarten. Avonturiers die wel bij je overnacht hebben worden stamgasten waar je later extra punten voor krijgt!

The Secret Stash

The Secret Stash brengt je een andere vorm van herspeelbaarheid. Deze uitbreiding voegt vooral nieuwe kaarten en boten toe waardoor de dynamiek naast de handelaren verandert. Zo heb je een 5 persoons en een 2 persoonsboot en krijg je een hoop nieuwe corruptie-, dorpeling- en rogue kaarten. Kortom zitten hier dus een heleboel elementen in waardoor je het spel net ietsje anders speelt. Het is allemaal modulair waardoor je niet alles tegelijk hoeft toe te voegen. Naast deze toevoegingen zit er ook nog een verrassing in die wij hier niet gaan verklappen!

Beoordeling

The Dragon Rancher

In The Dragon Rancher ga je spelen met draken en drakenpoep. Dit klinkt misschien raar, maar deze uitbreiding is eigenlijk erg leuk om te spelen! Wij hadden het niet verwacht, maar alle uitbreidingen bieden echt een compleet nieuwe ervaring. The Dragon Rancher is origineel omdat het de enige merchant is met mega items. Deze mega items zijn veel punten waard. In tegenstelling tot The Oracle is The Dragon Rancher redelijk makkelijk te leren. Het is belangrijk om een afweging te gaan maken of je je draken verder gaat groeien of dat je juist veel kleine draken gaat fokken. Daarbij moet je je voedsel ook op een tactische manier neer gaan leggen. Het lastige is dat je veel voedsel van dezelfde kleur achter elkaar wil gaan leggen omdat je een aansluitend pad voor je draken wilt maken, maar je trekt niet altijd het goede voedsel uit de zak. Daarnaast laten je draken ook poep achter als je ze in de omheining zet wat je zelf moet op gaan ruimen. Wij vinden The Dragon Rancher niet de meest vernieuwende uitbreiding, maar het geef je wel weer een andere speelwijze. Als je The Dragon Rancher goed weet te spelen, kunnen de  mega draken je misschien wel naar de overwinning brengen. 

The Oracle

The Oracle is de meest vernieuwende en andere uitbreiding. Daarmee is het ook meteen de lastigste merchant van allemaal. The Oracle is gebaseerd op een roll&write.Wij vinden het super leuk dat dit mechanisme is toegevoegd aan een bordspel. Ook sprak het thema ons gelijk aan. Dit thema is ook in de gameplay goed terug te vinden. Doordat je runen, zoals een botje en een voodoo meeple in je dice tray gooit lijkt het net echt of je voorspellingen aan het maken bent. Een van de acties die je kan doen is ook letterlijk voorspellen of bepaalde avonturiers uit de zak getrokken worden. The Oracle zit super goed in elkaar en als je deze merchant eenmaal onder de knie hebt is hij ook nog eens super goed. Het is een lastige merchant om te spelen vanwege de grote hoeveelheid aan keuzes die je hebt, maar the oracle is goed te leren. Als je twijfelt welke uitbreiding je moet kopen dan zouden wij je aanraden om met deze te beginnen. The Oracle brengt namelijk het meeste nieuws.

The Innkeeper

In The Innkeeper uitbreiding ben je de eigenaar van een herberg waarin je avonturiers op bezoek komen. Dit thema komt goed terug in de gameplay omdat je avonturiers bedden aan probeert te bieden in je herberg. Het leuke hieraan is dat de hele verkoopfase dus anders verloopt. De manier waarop je avonturiers in de boten moet plaatsen is nog steeds wel hetzelfde, je probeert namelijk zoveel mogelijk avonturiers van de kleur die je nodig hebt in de juiste boot te krijgen. Je moet wel even wennen aan het idee dat je geen spullen gaat verkopen maar als je dit eenmaal door hebt is dit karakter vrij makkelijk te spelen. Doordat je avonturiers die je een bed hebt gegeven als stamgasten in je herberg blijven scoor je steeds meer punten voor latere avonturiers die je bedden aanbiedt. Hierdoor vergroot je steeds je inkomen waardoor je later in het spel steeds meer punten scoort!

The Secret Stash 

The Secret Stash is een kleinere, maar niet minder bijzondere uitbreiding. Deze uitbreiding zit vol met allerlei leuke toevoegingen zoals nieuwe boten, nieuwe leiders, nieuwe kaarten en een super toffe verrassing. We zouden je hier graag meer over vertellen, maar we houden het toch nog even geheim. De uitbreiding heet namelijk niet voor niets The Secret Stash! The Secret Stash is een waardevolle toevoeging aan je Merchants Cove ervaring. De verschillende extras zorgen ervoor dat je nog meer mogelijkheden en herspeelbaarheid krijgt. Speel je Merchants Cove vaak? Dan mag deze uitbreiding wat ons betreft niet in jouw collectie ontbreken. Ga je The Secret Stash kopen? Vergeet dan niet om na het openmaken van de doos ook de QR code te scannen voor een leuke verrassing. 

Steun ons:

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Final Frontier Games.