Review: Write the Future

In Write the Future ga je je eigen criminele rijk stichten door je vel te vullen en daarmee combo's te maken en missies te voltooien!

30-45
minuten

€28
prijs

1-99
spelers

Speloverzicht

In Write the Future ga je je criminele imperium opbouwen door agenten, geld, informatie of wapens op je vel te tekenen. Hiermee kan je combo’s maken en missies voltooien!

Een ronde begint altijd met het dobbelen van de dobbelstenen en deze willekeurig op de ‘neighbourhood’ kaarten te leggen. Spelers mogen dan tegelijkertijd een combinatie van een dobbelsteen en kaart kiezen. De de kleur van de dobbelsteen bepaalt wat je mag tekenen en het cijfer bepaalt waar je het mag tekenen. Het cijfer 3 betekent bijvoorbeeld dat je het in de 3e rij of 3e kolom mag tekenen. Als je rijen of kolommen helemaal vol tekent speel je bonussen vrij waardoor je bijvoorbeeld de waarde van symbolen verhoogt. Je kan ook punten krijgen voor missies. Deze missies leg je aan het begin van het spel klaar en kan je ook meerdere keren scoren. Een missie kan bijvoorbeeld zijn dat je symbolen in een bepaald patroon op je vel moet tekenen.

Zodra een speler 4 rijen of kolommen vol heeft, of 3 zwarte markt symbolen compleet heeft eindigt het spel. Je krijgt aan het einde punten voor missiekaarten, bonussen en van de zwarte markt. De speler met de meeste punten wint het spel!

Beoordeling

Write the Future is een snel roll & write spel met een leuke gimmick. Eigenlijk kunnen we beter zeggen: roll & stamp! In dit spel mag je namelijk terug naar je jeugd en ga je lekker stempelen in plaats van schrijven. Dat klinkt goed! De stempeltjes zitten helaas niet in het basisspel, hierdoor blijft het spel wel een roll & write, of eerder roll & draw!

Het spel ziet er leuk uit.  Zelf hebben we zeker een zwak voor leuke gimmicks als stempeltjes, daardoor onderscheidt het spel zich. Omdat we daarnaast graag een roll & write spel spelen waren we erg benieuwd naar Write the Future. Het spel bevat allereerst verschillende, interessante scoring opties. Dit zorgt ervoor dat potjes telkens weer anders aanvoelen en dat je goed moet nadenken over je tactiek.

In de basis heeft het spel genoeg dingen om een nieuwe roll & write te zijn die goed in de smaak valt. Helaas heeft Write the Future ons niet compleet kunnen overtuigen. Wij vinden dat dit spel tussen alle andere roll & writes niet iets heeft waarmee het zich onderscheidt. Het voelt als een middelmatige roll & write. Het idee en de uitvoering zijn er: het is een leuk uitziend spel met genoeg variatie. Helaas valt dit spel voor ons niet genoeg op tussen het grote aanbod andere roll & write spellen.

Plus- en minpunten

+ Leuke gimmick als je stempeltjes hebt
+ Goede variatie aan scoring opties
+ Cool thema


– Valt niet op tussen het grote aanbod roll & writes

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door AllorNoneGames.