Review: Wonder Woods

In Wonder Woods ga je de lekkerste paddestoelen plukken, maar jij en je tegenspelers weten niet welke paddestoelen het meeste waard zijn!

Uitgever

Geronimo Games

20
minuten

€24
prijs

2-5
spelers

Speloverzicht

Wonder Woods is een spelletje waarin bluffen en deductie centraal staan. Je probeert uit te zoeken welke paddestoelen het beste zijn om mee te nemen en daar wil je dan natuurlijk de meeste van!

Je begint het spel met een aantal mandjes in je voorraad en kaarten in je hand. Deze mandjes kun je inzetten op paddenstoelenborden. Bij deze paddestoelborden ligt een geheime scorekaart met daarop de waarde van die paddestoel, deze draai je pas aan het einde van het spel om! De kaarten in je hand geven je al hints welke waarden de paddestoelen sowieso niet hebben, als je alle kaarten zou kunnen zien van andere spelers weet je dus precies welke kaarten er moeten liggen. De startspeler begint met het inzetten van een mandje waarna de spelers met de klok mee hetzelfde blijven doen, totdat alle mandjes op zijn. Elke keer als je een mandje neerlegt mag je 1 bijbehorende paddestoel pakken. Paddestoelen worden steeds duurder, als je de tweede speler bent die een mandje in een ronde op een bord wilt leggen kost het al 2 mandjes en zo verder.

Als alle mandjes op zijn of als niemand meer mandjes in kan zetten is de ronde voorbij. De speler met de meeste mandjes op een bord krijgt nog een extra paddestoel (als deze er ligt). Je krijgt ook de kans om een extra mandje te  kopen, maar dan moet je wel een kaart in je hand open op tafel leggen. Hierdoor krijg je richting het einde van het spel steeds meer hints welke paddestoelen meer waard zijn. Als er minstens 2 paddestoelenvoorraden helemaal leeg zijn maak je de ronde af en eindigt het spel. Je draait de scorekaarten om en telt de punten van alle paddestoelen die je hebt geoogst bij elkaar op. De speler met de meeste punten wint het spel!

Beoordeling

Wonder Woods is een nieuw, compact en snel spel van Geronimo Games met schattig artwork en leuke houten meeples! Achter dat schattige uiterlijk zit een bijzonder, gemeen spelletje verstopt! Wonder Woods combineert namelijk set collection met bluffing. Klinkt boeiend, maar speelt het ook leuk?

Wonder Woods duurt ongeveer 20 minuten. Dat is fijn, want dit is een spelletje dat pas leuk wordt na 2 of 3 keer spelen met dezelfde medespelers. De spelregels zijn ontzettend simpel en je kunt zo gaan spelen, maar het is een kunst om door te krijgen hoe je kunt winnen. Er komt veel geluk bij het spel kijken, maar je moet zeker ook goed blijven nadenken en je beste pokerface in de strijd gooien. Je bent tijdens het spelen zeker tactisch bezig. Welke informatie geef je prijs? Wat zie je aan je tegenstander? Door de juiste keuzes te maken probeer je zelf de meeste punten te scoren en je tegenstanders om de tuin te leiden. Je hebt hier echt wel een oefen potje voor nodig.

Bij Wonder Woods is het niet erg om een paar potjes achter elkaar te spelen. Een potje duurt niet te lang en je hebt het spel zo weer gereset. Het is een perfect spelletje om na het avondeten op tafel te leggen of om een gezellige, lange spellenavond mee af te sluiten. Eigenlijk is het een spelletje dat altijd wel past, mits je de juiste groep hebt. Je medespelers moeten natuurlijk wel een beetje meedoen met de blufstrijd! 

Al met al is Wonder Woods geen mega vernieuwend, maar zeker een leuk en vermakelijk spelletje. Zoek je nog snelle en makkelijke spelletjes voor in je collectie en kan jouw spellengroep wel tegen wat gebluf? Dan is Wonder Woods een mooie aanwinst!

Plus- en minpunten

+ Snel
+ Vermakelijk
+ Tactisch

– Hoge geluksfactor

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Geronimo Games.