Review: Whirling Witchcraft

In Whirling Witchcraft ga je ingrediënten verzamelen en gebruiken om de ketel van je tegenstander te laten overlopen!

15-30
minuten

€40
prijs

2-5
spelers

Speloverzicht

In Whirling Witchcraft ga je ingrediënten verzamelen om spreuken te brouwen waarme je je tegenstander zijn ketel kan laten overlopen!

Je begint het spel met een paar ingrediënten op je werkbank. Elke ronde zorg je dat je 4 kaarten in je hand hebt waar je er 1 van mag kiezen. Deze kaarten zijn recepten waarmee je ingrediënten om kan zetten in andere ingrediënten. Je mag alle recepten gebruiken die voor je liggen, maar in de eerste ronde zal dit er maar 1 zijn.

Je mag ingrediënten die je met het ene recept produceert gebruiken voor de productie van een ander recept. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je van 2 kikkers 3 paddestoelen kan maken en van die 3 paddestoelen weer 2 spinnen. Alle ingrediënten die je produceert komen in je ketel te liggen.

Als je klaar bent met productie schuif je de ketel naar je buur. Je moet nu alle ingrediënten van de ketel van je buur op je eigen werkbank leggen. Als je het maximale aantal ingrediënten van die soort hebt bereikt moet je alle overige ingrediënten op de heksencirkel van je buur leggen. De speler die als eerste 5 ingrediënten op zijn heksencirkel heeft wint het spel. Het is dus belangrijk om ingrediënten op je werkbank te hebben die je kan gebruiken voor recepten. Maar je moet ook weer niet teveel ingrediënten hebben want dan kan je snel overlopen!

Beoordeling

Whirling Witchcraft is een spel dat bij ons vooral opviel vanwege de super toffe productie. Het spel, dat grotendeels uit kaarten bestaat, komt namelijk met maar liefst 5 ketels! Deze ketels zet je zelf in elkaar en kun je allemaal in de doos bewaren. We begrepen meteen waarom Whirling Witchcraft niet in een klein doosje zit. Zelf vinden wij dit soort details altijd erg leuk.

Eigenlijk wisten wij van te voren niet zo goed wat we bij Whirling Witchcraft moesten verwachten. Naast dat onze aandacht vooral uitgegaan was naar de leuke 3d ketels, wisten we alleen dat het een simpel set collection spel was. Bij het lezen van de spelregels waren we meteen verbaasd over de originele twist die Whirling Witchcraft bevat. De manier van scoren hebben wij nog niet eerder gezien. Het blijft leuk om vernieuwende elementen als deze tegen te komen in bordspellen. Wat ons verder nog verbaasde is de simpelheid van het spel. We wisten van te voren dat Whirling Witchcraft simpel was, maar in de praktijk was het nog simpeler dan verwacht. 

Whirling Witchcraft is een erg simpel en licht set collection spel. Een potje met 2 spelers speel je daarnaast eigenlijk altijd in minder dan 20 minuten. Het spel komt namelijk snel op gang en voor je het weet heb je gewonnen – of verloren! De eerste paar keer dat wij Whirling Witchcraft speelden waren we telkens verbaasd over hoe snel het spel afgelopen was. Zoals je leest, hebben we ons heel wat verbaasd tijdens het spelen van Whirling Witchcraft! Zowel goed, als slecht. Want na het spelen vonden we het nog opvallender dat het spel in zo’n grote doos verpakt zit. De ketels zijn leuk, dat is zeker, maar bij een spel zo simpel en kort als Whirling Witchcraft was het voor ons niet per se nodig geweest. Wij hadden het passender gevonden als Whirling Witchcraft in een kleiner doosje had gezeten. De ketels hadden bijvoorbeeld vervangen kunnen worden door mooie kartonnen schijven om je blokjes op te leggen. Nu neemt het spel best veel ruimte in in je spellenkast, terwijl je op die plek ook een groter, uitgebreider spel kwijt kunt. 

Verder kunnen we weinig negatiefs zeggen over Whirling Witchcraft. Het is een super simpel, maar leuk en vlot spel. Je doet je acties allemaal tegelijk waardoor je nooit op je beurt hoeft te wachten. Daarnaast biedt de bijzondere manier van scoren genoeg uitdaging, ook voor ervaren spelers. Het is een vermakelijk spelletje dat wij erg kunnen waarderen! 

Plus- en minpunten

+ Toffe productie met 3d ketels
+ Snel en simpel
+ Iedereen speelt tegelijkertijd 

– Grote doos
– Einde voelt soms heel abrupt 

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Alderac Entertainment Group.