Review: Veggies

In Veggies ga je een markstal indelen door groenten en fruit op de beste manier te plaatsen, maar pas op voor de muizen!

Uitgever

Devir

10-20
minuten

€12
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

In Veggies beheer je een marktstal en ga je groenten en fruit op de beste manier in je stal leggen.

Je begint het spel met 2 kaarten in je hand waarvan je er een als startkaart in je marktstal legt. Je speelt steeds om de beurt en je mag in een beurt kiezen om een kaart van het aanbod of een kaart uit je hand in je markstal te spelen. Als je een kaart speelt mag je deze deels op of naast een andere kaart in je stal leggen, maar nooit er onder. Je probeert hierbij grote groepen van een bepaald groente of fruit te krijgen. Tegelijkertijd probeer je ook zoveel mogelijk verschillende groepen te krijgen.

Als je 8 kaarten in je markstal hebt liggen eindigt het spel en kijk je welke groente of fruit jouw grootste groep is. Alle andere spelers doen hetzelfde. Deze groenten of fruit worden dan degene die je gaat scoren. Om je score te berekenen doe je het aantal groenten of fruit in je grootste groep keer het aantal groepen dat je er van hebt. Een groep van 1 telt hierbij ook. Dit doe je voor elke groente of fruit gescoord moet worden. De speler die in totaal de meeste punten heeft wint het spel!

Beoordeling

Veggies is een heel licht en snel kaartspel waarbij je kaarten met groente en fruit in je markstal gaat spelen. Hierbij gebruik je vooral veel pattern-building om een grote groep fruit te maken.

Persoonlijk hadden we iets meer van Veggies verwacht. Wij houden van simpele kaartspellen, maar Veggies is nog simpeler dan we in eerste instantie dachten. Dat neemt gelukkig niet weg dat we het geen vermakelijk spelletje vinden voor tussendoor. In onze ogen kun je nooit genoeg van dit soort filler spelletjes hebben. Veggies past goed in dit rijtje.

Een voordeel van een simpel spelletje als Veggies is dat je het spel snel op tafel legt en ook snel kan spelen. Je hebt het zo uitgelegd waardoor het ook voor beginnende spelers leuk is om bijvoorbeeld kennis te maken met pattern building. Voor dat doeleinde is Veggies een perfect spel.

Plus- en minpunten

+ Simpele regels
+ Snel te spelen

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Devir.