Preview: USC Reach

In USC: Reach stel je de beste ruimteschip crew samen en probeer je veilig te landen op de laatste planeet die je bezoekt!

Uitgever

Arvis Games

45-90
minuten

€50
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

In USC: Reach ga je door middel van deckbuilding een sterke crew samenstellen om zo uiteindelijk te kunnen landen op een verre planeet!

Aan het begin van een ronde mag je steeds je crew in het geheim aan verschillende delen van je schip toewijzen. Deze crew bepaalt de speelvolgorde en welke missies je kan gaan voltooien. Omdat dit in het geheim gaat kan het zijn dat andere spelers voor dezelfde missie gaan. Als jij in een bepaald deel van het schip de meeste symbolen hebt mag je als eerste kiezen. Voor missies heb je een bepaalde sterkte in delen van het schip nodig, bijvoorbeeld 7 rode symbolen en 5 groene. Naarmate het spel vordert worden de missies steeds moeilijker. Ook voor de uiteindelijke landingsmissie ga je deze crew nodig hebben. Zorg er dus voor dat je in de gaten houdt wat voor eisen er aan het landen zitten, anders zou je zomaar de missie kunnen falen!

Door het voltooien van missies krijg je experience en kun je je crew of schip upgraden. Je kan bijvoorbeeld een junior scientist upgraden naar een mid scientist waardoor diezelfde kaart 1 blauw symbool meer waard is. Hierdoor wordt het dus steeds makkelijker om missies te voltooien. Na het spelen van 9 rondes moet je je landingsmissie voltooien en eventuele side missies. Aan het einde van het spel tel je je punten bij elkaar op en wint de speler met de meeste punten!

Beoordeling

Als je ons al langer volgt, dan weet je dat we gek zijn op deckbuilding. Deckbuilders die er leuk uitzien, weten onze aandacht al helemaal snel te pakken. USC: Reach is zo’n deckbuilder! Het artwork ziet er mooi uit en ook het space thema blijft leuk om te zien. We waren heel benieuwd naar dit spel!

USC: Reach pakt het populaire mechanisme deckbuilding, maar weet er toch weer iets nieuws van te maken. Dit doet het door bijvoorbeeld het closed drafting toe te voegen. Hierdoor weet je niet voor welke missie andere mensen gaan. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat iemand hierdoor een missie voor jouw neus wegkaapt. USC: Reach voelt hierdoor aan als een fris spel van hoge kwaliteit. Het spel is goed in elkaar gezet, bevat duidelijke regels en mooie componenten. Daarnaast is de gameplay uitdagend en engaging. Het spel wist onze aandacht te vangen en liet hem tijdens het spelen ook niet meer los. Dit komt doordat USC: Reach vlot speelt. Een potje USC: Reach duurt niet te lang. Sterker nog, soms is het afgelopen voordat je het doorhebt. Wanneer een spel je dat gevoel kan geven, weet je dat het goed zit!

Het thema van USC: Reach is leuk doorgevoerd. Het artwork is passend en de acties zijn logisch. Het is leuk om je crew uit te breiden en om de verschillende missies te halen. Tijdens het spelen van USC: Reach waan je je echt in de wereld die het spel wil neerzetten. Een toffe, thematische uitdaging in de ruimte! Wat wil je nog meer? 

Plus- en minpunten

+ Spannend en engaging
+ Speelt vlot