Review: Triggs

In het snelle flip & write spelletje Triggs ga je met behulp van kaarten zo snel mogelijk nummers op je kaart afstrepen!

Uitgever

NSV

20
minuten

€12
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

In Triggs ga je met behulp van kaarten zo snel mogelijk alle cijfers op je vel afkruisen.

Je begint het spel met 5 kaarten in je hand en een vel waarop nummers staan. In het midden liggen 3 stapels kaarten waarvan 2 open en 1 dicht. Kaarten hebben verschillende waarden van 1 t/m 12. Tijdens een beurt mag je kiezen uit 3 acties,. Dit zijn: 2 kaarten pakken van de stapels, kaarten uit je hand afleggen of kaarten spelen om cijfers af te kruisen. Tijdens deze laatste actie mag je sets van maximaal 2 kaarten spelen om tot hetzelfde getal te komen. Als je bijvoorbeeld negens wilt gaan afkruisen mag je sets neer gaan leggen van 9, 4+5, 3+6, 2+7 of 1+8. Je mag hiervan zoveel sets spelen als je wilt en vervolgens evenveel getallen in die rij afkruisen. Als je het laatste getal in een rij afkruist mag je ook gelijk een ander kruisje zetten op een plek naar keuze. Als je hand leegraakt door een actie mag je gelijk weer 5 kaarten rapen. 

Het spel is afgelopen als één van de spelers zijn hele vel afgekruist heeft. De speler die dit als eerste doet wint!

Beoordeling

In Triggs race je zo snel mogelijk naar de finish door kruisjes te zetten. Het is een simpel ‘racing’ kaartspel waarbij je gelukkig je hoofd koel kunt houden. Het idee van Triggs sprak ons wel aan, zeker omdat we fan zijn van simpele filler games. Maar is Triggs een spel dat vaker op tafel gaat komen?

Het spel klinkt leuk en simpel. Je speelt kaarten en probeert zo snel mogelijk alles op je blaadje af te kruisen. Er komen zelfs leuke kettingreacties bij kijken. Deze zijn altijd super satisfying. Ook bij Triggs! Toch kwam het spel niet helemaal tot zijn recht bij ons op tafel. Het spel voelde wat droog en leeg aan. De eerste keer spelen is leuk, maar we hadden beide niet de intentie om nog een keer te spelen. 

Er is in Triggs eigenlijk een perfecte tactiek, namelijk eerst de hogere nummers afkruisen. Doe je dit niet? Dan kom je vast te zitten met hogere kaarten en wordt het later in het spel erg lastig voor je. Daarnaast komt er ook veel geluk bij het spel kijken. Soms voelt het alsof je er totaal niets aan kan doen dat je verloren hebt. Dit alles samen zorgt ervoor dat Triggs wel kort vermakelijk is, maar minder plezierig om te spelen dan andere vergelijkbare kaartspellen. 

Wanneer iemand aanbiedt om Triggs te spelen zullen we geen nee zeggen. Het is een snel en kort vermakelijk spelletje. Maar we zullen dit spel niet zelf meenemen naar een spellenavond. In dat geval zijn er kleine spellen die bij ons beter in de smaak vallen. 

Plus- en minpunten

+ Simpele regels
+ Speelt snel

– Er is overduidelijk een tactiek die beter is
– Teveel geluk

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door NSV SPIELE.