Review: Trekking through History

In Trekking through History ga je historische gebeurtenissen bezoeken en herleef je de grote momenten van onze geschiedenis!

Uitgever

Underdog Games

30-60
minuten

€50
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

In Trekking through History ga je binnen 3 dagen op reis naar het verleden. Elke dag kan je verschillende historische gebeurtenissen bezoeken en zo chronologische sets verzamelen om punten te scoren.

De spelregels zijn erg simpel en duidelijk. Het spel bestaat uit 3 dagen (rondes). Je kan in een beurt steeds een gebeurteniskaart pakken of een soort jokerkaart. In een dag heb je 12 uur tot je beschikking om gebeurtenissen te bezoeken. Als je aan de beurt bent kan je dus je tijdmarker vooruit bewegen om een kaart te pakken. Elke kaart is verbonden aan een historische gebeurtenis. Deze kan je voorlezen, maar is in principe niet van gameplay belang (maar vonden wij wel enorm leuk om te doen). Je legt de kaart vervolgens in je speelgebied en pakt de kleur markers die op de kaart staan, bijvoorbeeld groen en geel. Deze markers kun je op je persoonlijke scorebordje leggen om gelijk punten te scoren. Aan het einde van het spel krijg je punten voor sets gebeurteniskaarten die op chronologische volgorde liggen. Als je geen kaart meer kan pakken die chronologisch aansluit op je vorige kaart leg je de set apart en begin je een nieuwe set. Hoe groter de sets hoe meer punten je krijgt!

Als iedereen zijn uren op zijn begin je weer op 0 uur en begint de volgende dag. Alle kaarten van de 1e dag gaan uit het spel en de kaarten voor de 2e dag komen in het spel. Dit gaat zo door tot aan het einde van de 3e dag. Je telt dan je punten van alle sets die je behaald hebt bij de punten die je al gescoord hebt op. De speler met de meeste punten wint het spel.

Beoordeling

Trekking Through History is een kleurrijk spel met prachtig artwork, een interessant thema en geliefde spelmechanismen zoals drafting en set collection. Tijdens ons eerste potje hadden we meteen door: dit spel klopt! Het spel zit ontzettend goed in elkaar, speelt vlot en voelt vernieuwend aan. Wij zijn erg enthousiast over Trekking Through History!

De spelregels zijn ontzettend simpel en je hoeft je hersens niet te kraken om een potje Trekking Through History te spelen, maar je hebt ze zeker wel nodig! Het spel biedt namelijk een interessante puzzel op meerdere vlakken. Welke kaarten pak je? Welk jaartal staat daarop? Welke symbolen wil je hebben? Je moet met meerdere dingen rekening houden en dit zorgt ervoor dat je goed moet blijven opletten en nadenken.

Daarnaast kun je je hersens ook aan het werk zetten met een mini geschiedenisles. Op de kaarten staat namelijk informatie over verschillende gebeurtenissen uit de geschiedenis. De teksten op de kaarten zijn kort, maar informatief. Je hoeft het niet te lezen, maar als je het interessant vindt is het zeker een toegevoegde waarde aan de spelervaring. Zeg nou zelf, hoe mooi is het dan een spel leuk is om te spelen, maar ook nog eens leerzaam is? Wie weet onthou je wel een leuk feitje of doe je kennis op die goed van pas komt tijdens je volgende potje 30 Seconds.

Wij zijn verrassend enthousiast over Trekking Through History. Het spel gaf ons meteen dat ‘nog een keer’ gevoel. Gelukkig heeft het spel dankzij de grote hoeveelheid kaarten en persoonlijke scorekaarten, genoeg herspeelbaarheid. In een potje zie je nog niet eens een kwart van alle kaarten die het spel te bieden heeft, Trekking Through History blijft voor ons voorlopig dus nog nieuw aanvoelen. Het spel biedt ook nog een extra toevoeging, namelijk ‘Time Warps’ die het spel nog uitdagender maken! Daarnaast hoef je ook niet te twijfelen om nog een potje te spelen omdat het opzetten lang duurt. De insert zorgt er namelijk voor dat je Trekking Through History binnen no time hebt opgezet.

Volop enthousiasme dus voor dit prachtige, maar zeker ook interessante en leuke spel met hoge kwaliteit. Een aanrader voor fans van geschiedenis, maar zeker ook voor alle andere bordspelspelers. Trekking Through History biedt een enganging gameplay die goed in de smaak zal vallen bij een grote doelgroep!

Plus- en minpunten

+ Prachtig en interessant spel
+ Hoge herspeelbaarheid
+ Hoge productiekwaliteit

– Qua gameplay niet megaveel diepgang

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Underdog Games.