Review: Trapwords

In Trapwords ga je door een dungeon bewegen door woorden aan je medespeler te omschrijven, maar kijk uit dat je niet de trapwords gebruikt!

Uitgever

Czech Games Edition

30
minuten

€17
prijs

4+
spelers

Speloverzicht

Trapwords is een partyspel waarin je het als teams tegen elkaar opneemt om als eerste aan het einde van de dungeon te komen en het monster te verslaan!

Een ronde in trapwords bestaat uit een aantal stappen. Allereerst trekken beide teams een kaart en stoppen deze in hun boekje waardoor er 1 woord zichtbaar wordt. Dit is het woord wat het andere team moet gaan raden. Het is nu aan jullie de taak om eerst een aantal trapwords op te gaan schrijven, oftewel, woorden die je tegenstander in de val kunnen lokken. Bij elke ruimte op de dungeontegels staat het aantal trapwords wat je die ronde op mag schrijven. Je moet dus een aantal woorden bedenken waarvan jullie denken dat het andere team ze gaan gebruiken om het woord in je boekje mee te omschrijven. Als je deze woorden opgeschreven hebt ruil je de boekjes en mag je gaan raden of omschrijven. Je probeert het woord op het boek zo goed mogelijk te omschrijven zonder trapwords te noemen. Zodra je een trapword noemt zegt het andere team gelijk stop en mag je niet verder in de dungeon. 

Het kan ook nog eens zijn dat er vloeken in een bepaalde ruimte liggen. Dit betekent dat je je ook nog aan bepaalde regels moet houden tijdens het omschrijven, zoals dat je heel je hint in een adem moet opzeggen. Aan het einde staat er ook nog een monster te wachten waarbij er ook een speciale regel in het spel is. De eerste die deze laatste ruimte verslagen heeft wint het spel!

Beoordeling

Wij houden ervan om uitgebreide bordspellen te spelen, maar zeggen zeker ook geen nee tegen een leuk partyspel! Vooral woordspellen vinden we vaak erg leuk om te spelen. Gelukkig zijn er heel wat leuke part- en woordspellen. Trapwords is daar een goed voorbeeld van!

Trapwords is een origineel woordspel met makkelijke regels, originele mechanics en grappige maar uitdagende gameplay. Het leuke aan Trapwords is dat er 2 ‘varianten’ in het spel zitten. Namelijk een met alledaagse woorden en een met fantasie woorden. Trapwords kun je dus spelen met je fantasierijke vriendengroep, maar ook gewoon met je ouders! 

Trapwords doet ons denken aan een combinatie van Verboden woord en Codenames. Het is het perfecte partyspel voor fans van Codenames, So Clover en Just One. De leuke extra toevoegingen, bijvoorbeeld de vloek waarbij je alleen hints mag geven in één adem, maken het spel origineel en extreem grappig. Het spelen van Trapwords zorgt zeker voor leuke situaties aan tafel.

Omdat er redelijk wat downtime in het spel zit, kan Trapwords soms wat lang duren. Niet iedereen zal het spel ronde na ronde nog leuk vinden. Gelukkig is dit niet altijd het geval. 

Trapwords is een vermakelijk spelletje dat je eigenlijk wel met iedereen kan spelen. Het is een leuke afwisseling op andere populaire party- en woordspellen. 

Plus- en minpunten

+ Leuk met een groep
+ Enorm veel woorden
+ Leuk thema

– Duurt soms lang voor wat het is
– Pas vanaf 4 spelers

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Czech Games Edition.