Review: The Mind Soulmates

In The Mind Soulmates ga je met je groep zonder te communiceren levels voltooien door kaarten op de juiste volgorde te spelen!

Uitgever

NSV

20
minuten

€15
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

The Mind Soulmates is een soort opvolger van The Mind. Het heeft namelijk een twist bovenop het bestaande spel.

Je zet het spel op door de levelkaarten van 1 t/m 12 op te stapelen en daarnaast afhankelijk van je spelersaantal levenskaarten neer te leggen. Daarnaast leg je een trekstapel van kaarten die nummers 1 t/m 50 hebben. Aan het begin van een ronde bepaal je een speler die de ‘helderziende’ is. Deze speler pakt het aantal kaarten wat op het level aangegeven staat. Nu mag deze helderziende daar gelijk een aantal kaarten van zien en hier, afhankelijk van het level, 1 of 2 hints op het help bordje schrijven. Dit getal krijgt de hele groep dus te zien. Vervolgens worden de kaarten opgedeeld over de groep en ga je spelen als iedereen klaar is. Het doel is om alle kaarten in een opeenvolgende volgorde te spelen. De helderziende controleert als de kaarten op zijn de stapel en als alles opeenvolgend is schud je alle kaarten en ga je door naar het volgende level. Als het fout is mag de helderziende een extra hint opschrijven en begin je het level opnieuw met dezelfde set kaarten.

Je wint het spel als je het 12e level gehaald hebt. Helaas verlies je het spel als al je levens hiervoor op zijn!

Beoordeling

The Mind is een inmiddels erg populair kaartspel dat veel mensen inmiddels wel een keer gespeeld hebben. The Mind Soulmates is een variant op The Mind. Is het nodig om deze variant te kopen als je The Mind al hebt? Welke variant koop je als je beide nog niet hebt? 

Jaren geleden kochten wij The Mind. We speelden dit grappige kaartspel een aantal keer. Zodra we het spel ‘gewonnen’ hadden en het ons gelukt was om alle kaarten juist te spelen, kwam het spel nooit meer op tafel. In eerste instantie zaten we dus niet te wachten op een nieuwe variant, maar we besloten The Mind Soulmates het voordeel van de twijfel te geven.

Deze variant van de mind heeft ons erg verrast. We hebben ons namelijk ontzettend vermaakt met het spelen. Het kriebelde daarnaast meteen om nog een potje te doen en om het spel te introduceren bij vrienden. Het spel bevat slechts enkele veranderingen, namelijk het feit dat je hints mag geven en dat je met 50 kaarten speelt. Voor ons was dit een leuke twist die ook wat meer uitdaging met zich meebracht. Ook deze variant van The Mind voelt ‘uitgespeeld’ wanneer je alle 12 levels gedaan hebt. Toch hadden wij zin om het spel nog eens te proberen, zeker met een andere groep. Dat is dus zeker positief!

Is het een must om deze variant te kopen als je The Mind al hebt? In dat geval zouden we zeggen van niet (tenzij je groot fan bent van het spel). Je zou zelf wat huisregels bij de originele variant kunnen bedenken. Maar heb je geen van beide en twijfel je welke je moet kopen? Dan zouden we zeker zeggen: deze! Wat ons betreft is dit een leukere variant waarvan je veel speelplezier zult hebben. 

Plus- en minpunten

+ Leuke variant van het origineel
+ Bevat meer uitdaging

– Voelt snel ‘uitgespeeld’ wanneer je alle levels hebt gewonnen

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door NSV.