Review: The Hunger

In The Hunger ga je als vampier op mensen jagen voor overwinningspunten. Zorg echter wel dat je terug in je kasteel bent voor de zon op komt!

Uitgever

Geronimo Games

60
minuten

€40
prijs

2-6
spelers

Speloverzicht

The Hunger is een racespel waarin je op jacht gaat naar mensen, maar ook voor zonsopgang weer terug bij het begin moet zijn.

Alle spelers beginnen het spel in het kasteel met een starters deck. Vanuit dit kasteel kan je over het land bewegen en op jacht gaan. Aan het begin van je beurt trek je altijd 3 kaarten. Deze 3 kaarten kan je uit je hand spelen als je aan de beurt bent. Links bovenin de kaart staat de snelheid die je van die kaart krijgt. Deze snelheid kan je gebruiken om te jagen of om te bewegen. Je hoeft nooit te bewegen en na het bewegen mag je snelheid die je over houdt gebruiken om te jagen. Jagen is als het ware kaarten kopen. Je kiest een vak dat je in snelheid kan betalen op het jachtbord en pakt hieruit alle kaarten en legt die op je aflegstapel. Deze kaarten komen dus uiteindelijk in je deck, waarmee je deck een stuk sterker wordt.

Het spel speelt zich af over 15 rondes. Afhankelijk van de regels die je gebruikt moet je na de 15e ronde terug zijn in het kasteel waar je het spel startte. Als je hier nog niet bent, verbrand je in de zon en verlies je automatisch onafhankelijk van hoeveel punten je hebt. Je krijgt punten voor mensenkaarten waarop je gejaagd hebt, maar ook voor bonustegels en kaarten. De speler met de meeste punten die het kasteel bereikt heeft wint het spel!

Beoordeling

The Hunger wordt vaak vergeleken met een van onze favoriete spellen: Clank. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij erg benieuwd waren naar deze nieuwe titel van Geronimo games. Ondanks onze hoge verwachtingen heeft The Hunger ons zeker niet teleurgesteld. 

The Hunger heeft inderdaad wat weg van het populaire spel Clank. Je zou The Hunger kunnen zien als een iets vereenvoudigde versie van Clank. Een deckbuilder / push your luck spel met iets minder poespas. Toch doet The Hunger wat ons betreft niet onder voor Clank. Het spel is misschien wel simpeler, maar zeker niet minder leuk. The Hunger speelt vlot, is tactisch en zeker ook spannend. Het is zeker niet makkelijk om te winnen. De eerste keren lukte het ons allebei niet om terug bij het kasteel te komen. 

Naarmate je het spel vaker speelt, krijg je dit gelukkig beter onder de knie. Het is zeker een spel dat je vaker moet spelen om de juiste tactiek in de vingers te krijgen. Wat ons betreft is dat zeker geen straf. The Hunger is namelijk een spel dat wij maar al te graag vaker op tafel leggen. Het geeft het plezier dat wij altijd ervaren bij Clank, maar is net wat meer straight to the point en is ook makkelijk uit te leggen aan nieuwe spelers.

The Hunger zal Clank niet van de troon stoten, maar is zeker leuk en de moeite waard. Je kunt deze spellen ook beide in je spellenkast hebben aangezien ze allebei hun eigen charme hebben. Fans van Clank of andere race spellen zullen The Hunger leuk vinden, maar andersom zeker ook.

Plus- en minpunten

+ Makkelijk te begrijpen
+ Spannende race

– Je kan soms ongeluk hebben met de kaarten die je raapt