Review: The Dragon Prince: Battlecharged

In The Dragon Prince: Battlecharged neem je het als helden in teams tegen elkaar op door elkaar te verslaan in snelle duels.

Uitgever

Brotherwise Games

15-30
minuten

€35
prijs

2-6
spelers

Speloverzicht

The Dragon Prince: Battlecharged is een duelspel waarin je met teams van helden elkaar probeert te verslaan.

Afhankelijk van het aantal spelers kies je 1 of 2 helden. Je speelt namelijk altijd in teams. Als je maar met 2 speelt, bestuur je dus 2 helden tegelijkertijd. Als de helden gekozen zijn pak je de bijbehorende miniatuur en deck met kaarten. Je held(en) beginnen altijd met een bepaald aantal levens en ‘charge’. 

Als je aan de beurt bent mag je kaarten uit je hand spelen. Je mag per held 1 bewegingskaart spelen en 1 aanvalskaart. Daarnaast zijn er nog andere soort kaarten die je ongelimiteerd mag spelen. Als je geen beweeg- of aanvalskaarten hebt mag je ook een basis beweging of aanval doen. Het doel van het spel is om 3 overwinningstokens te verzamelen door je tegenstanders te verslaan. Je zal dus steeds over het speelbord bewegen en je tegenstanders aanvallen. Als je geen levens meer hebt is je held knockout. Geen zorgen, deze komt volgende beurt weer terug!

Het eerste team wat 3 overwinningsfisches heeft wint het spel!

Beoordeling

The Dragon Prince: Battlecharged is gebaseerd op de gelijknamige Netflix serie, The Dragon Prince. Omdat wij de serie gezien hebben, zit dit spel voor ons meteen in een extra leuk jasje. Het is erg tof om meer van series en films terug te zien in bordspellen. Wat ons betreft mag dat zeker vaker! Wij waren in ieder geval erg benieuwd wat voor spel er onder het leuke jasje verstopt zat.

The Dragon Prince is een redelijk simpel, straightforward spel. Dankzij de ‘quick start guide’ kun je in ongeveer een kwartiertje gaan spelen. Zelf hebben we alleen het spelregelboekje erbij gepakt voor wat extra uitleg voor bepaalde regels. De quick start guide, was echt super goed gedaan. Met zo’n fijn gevoel beginnen aan een spel, is altijd een pluspunt. Dat de spelregels zo simpel zijn, komt ook wel door de aard van het spel. The Dragon Prince is namelijk geen uitgebreid, complex spel. Afhankelijk van het aantal mensen waarmee je speelt, speel je 1 of 2 personages. Je speelt vervolgens kaarten waarmee je bepaalde acties kunt doen als lopen of aanvallen. Kort gezegd is The Dragon Prince dus een duel spel. 

Omdat je in The Dragon Prince direct tegen elkaar speelt en vecht, zorgt dit voor een interessante dynamiek. Wij houden er normaal niet zo van om elkaar actief dwars te zitten in spellen, maar omdat het hele doel van The Dragon Prince is om elkaar aan te vallen, is het logisch dat je dit doet. Daarom storen we ons er bij het spelen van dit spel ook niet aan. We kunnen ons wel voorstellen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Als je er niet van houdt om tegen elkaar te vechten, dan kun je The Dragon Prince: Battlecharged misschien beter overslaan. In dit spel is er namelijk geen andere manier om te winnen. Het hele spel draait om het vechten. 

Omdat The Dragon Prince echt één duidelijk doel heeft, heeft het verder ook niet veel variatie te bieden. Wij vonden het spel daarom redelijk ‘plat’. De uitvoering is leuk gedaan, het thema is tof en het spel ziet er leuk uit, maar qua gameplay is het niet heel bijzonder. We kunnen zien dat het spel goed uitgewerkt is, de kaarten zijn interessant om te spelen en bieden leuke acties, maar voor ons deed het spel niet genoeg. Als je juist een simpel spel zoekt waarin je gewoon lekker tegen elkaar gaat battlen, dan is dit waarschijnlijk het perfecte spel voor jou. Dit is een spel wat veel mensen waarschijnlijk met veel plezier zullen spelen, maar wij spelen liever iets anders. 

The Dragon Prince: Battlecharged is een simpel spel, maar met super goede productie. De unieke heroes, het mooie artwork en de toffe miniaturen, zorgen voor een mooi geheel. Vanwege het simpele battle mechanisme, is dit spel niet voor iedereen weggelegd. Maar het zal zeker een grote groep mensen aanspreken! Vooral fans van The Dragon Prince die houden van een simpel spel, zullen niet teleurgesteld worden door The Dragon Prince. 

Plus- en minpunten

+ Simpele spelregels
+ Goede kwaliteit
+ Tactisch
+ Must-have als je fan bent van The Dragon Prince

– Vechten moet je van houden

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Brotherwise Games.