Review: Tattoo Brawl

In Tattoo Brawl probeer jij de beste tattoo artist te worden. Verzamel inkt, zet tattoos en maak zoveel mogelijk klanten blij!

Uitgever

Gaming Hole

45
minuten

€36
prijs

2-4
spelers

Speluitleg

In Tattoo Brawl ga je de strijd aan om de beste tattoo artist in de studio te worden! Met de juiste combinatie van de stijl en inkt moet je er voor zorgen dat je de eerste bent die de moeilijkste en meest unieke tattoos maakt.

Om het spel te beginnen leg je je tattoo studio klaar. Om dit te doen kies je een karakterkaart die je op de stoel legt, dit is de artiest die jij speelt! Deze kaart geeft je een bonus als je in een bepaalde stijl tekent. Ook krijg je alvast een aantal inktkleuren, 3 tattoos en 50$. Daarnaast leg je de stapel met klantenkaarten en de tattookaarten gesloten op tafel neer met 3 open kaarten er naast. Afhankelijk van met hoeveel spelers je speelt leg je een voorraad inkt tokens op tafel. De voorraad is hierdoor dus gelimiteerd! Als dit is klaargelegd ben je klaar om te beginnen!

Tijdens het spelen kan je een hoop acties uitvoeren. In een beurt mag je steeds 4 acties uitvoeren of passen. De belangrijkste acties staan hier onder in meer detail uitgelegd.

Klanten: Om tattoos te kunnen zetten moet je natuurlijk eerst klanten hebben. Deze kan je aantrekken door ze uit het aanbod te pakken en ze in de wachtruimte of de klantenstoel neer te zetten. Aangetrokken klanten kun je ook weghalen, maar dat kost je geld.

Tattoos: Je kan tattoos krijgen door ze van de voorraad te pakken. Deze tattoos hebben verschillende stijlen. Elke klant wilt namelijk een specifieke stijl tattoo. Je kan zoveel tattoos in je voorraad hebben als je wilt, maar elke tattoo die je aan het eind over hebt kost je minpunten.

Inkt: Inkt pakken uit de voorraad kost je elke keer een actie. Je kan alleen primaire kleuren en zwart pakken. Om secundaire kleuren te krijgen moet je primaire kleuren mixen, dit mixen kost je ook een actie.

Tatoeëren: Uiteindelijk draait alles natuurlijk om tattoos te zetten. Als je een klant in de stoel hebt en een tattoo in de gewilde stijl kan je beginnen met het zetten van de tattoo. Je kan inkt wat je al hebt in de inkt containers doen en als je alle benodigde inkt hebt begint het tatoeëren! Op de tattoo staat hoeveel beurten het duurt om de tattoo te zetten. Je zet de klok op dat aantal beurten en aan het begin van elke volgende beurt mag je de klok 1 vooruit zetten. Als de klok weer op 0 staat krijg je het geld van de tattoo en een eventuele bonus als het in jouw karakter zijn of haar stijl was. Nu ben je weer klaar om een nieuwe tattoo te gaan zetten!

Het spel is afgelopen als een van de spelers zijn 4e tattoo heeft gezet. Je medespelers hebben dan nog 1 laatste beurt met 4 acties. Je krijgt overwinningspunten voor afgemaakte tattoos, geld en inkt tokens. Je krijgt echter ook minpunten voor elke tattoo die nog in je voorraad ligt.

Beoordeling

Tattoo Brawl is een spel met een origineel thema! Wij hebben zelf geen tattoos, maar vinden het thema van Tattoo Brawl wel enorm gaaf. Omdat het spel er zo mooi uit ziet waren we erg benieuwd. De componenten zijn van erg hoge kwaliteit en het spelersbord is erg goed vormgegeven. Daarnaast hebben wij nog niet eerder een spel over tattoos gezien, erg leuk om zoveel diversiteit in de thema’s van bordspellen te zien!

Tattoo Brawl is een spel met veel regels, maar is in de essentie gelukkig vrij simpel. In de basis bestaat het spel uit het voltooien van orders zoals in spellen als Chai. Iedere beurt ga je klanten aantrekken, inkt verzamelen en de tattoo maken. Natuurlijk kun je tussendoor nog wel wat meer doen zoals je tegenstander dwars zitten in de strijd om inkt, maar de basis is vaak hetzelfde. Dit is wat wij ook een beetje jammer vonden, er zijn niet veel verschillende wegen naar de winst. Je moet zoveel mogelijk tattoos zetten. Je krijgt bonuspunten als je bepaalde tattoos zet, maar eigenlijk wil je gewoon altijd zo snel mogelijk en zoveel mogelijk tattoos zetten. Wij waren tijdens het spelen van het spel niet echt uitgedaagd om bepaalde keuzes te maken om zo een hogere score te halen. Het voelt echt als een race tegen elkaar. Wij houden zelf meer van spellen waar iets meer tactiek en diepgang bij komt kijken. Tattoo Brawl is een leuk spelletje voor tussendoor, maar wij zullen het niet zo vaak spelen. Daarnaast denken we dat we redelijk snel uitgekeken zijn op het spel omdat de herspeelbaarheid niet erg hoog is. 

Tattoo Brawl brengt het gevoel van een tattoo studio echt naar je huiskamer. Daarom is dit spel zeker een must-have voor alle tattoo fans. Het thema is goed uitgewerkt en de componenten zien er ontzettend leuk uit. Waarschijnlijk zal Tattoo Brawl opvallen in iedere spellenkast vanwege het leuke artwork en het bijzondere thema! Als je op zoek bent naar een origineel spel voor in je collectie of een cadeau nodig hebt voor iemand die van bordspellen en tattoo’s had, dan roept dit spel zeker jouw naam! 

Spelen met 2 spelers

Wij zijn van mening dat dit spel goed speelt met 2 spelers. De regels zijn voor elk spelersaantal aangepast, dat vinden wij altijd een pluspunt. Je hoeft met 2 spelers zoals gewoonlijk minder lang op je beurt te wachten, waardoor het tempo iets hoger ligt. Het is best belangrijk om elkaar dwars te zitten in dit spel door tattoos te stelen of kleuren te pakken die je tegenspeler nodig heeft. Dit kan wat directer met 2 spelers omdat je beter bij kan houden wat de ander doet. 

 Plus- en minpunten

+ Mooie vormgeving
+ Leuk thema
+ Simpele gameplay

-Basis is steeds hetzelfde
– Weinig ruimte voor tactische keuzes
– Sommige acties worden in de praktijk niet gebruikt

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Gaming Hole.