Review: Starlink

Starlink is een partyspel waarin je vormen gaat tekenen in de sterren. Elk goed getekend of geraden woord levert je punten op!

Uitgever

Geronimo Games

15-30
minuten

€25
prijs

3-6
spelers

Speloverzicht

Starlink is een party spel waarin je vormen gaat tekenen die de andere spelers moeten raden.

De eerste speler die aan de beurt is trekt een kaart van de stapel waar vervolgens 2 woorden op staan. De speler mag een van deze woorden kiezen en proberen te tekenen. Je draait de zandloper om en vervolgens heb je een minuut om het gekozen woord te tekenen. Hier zijn wel regels aan verbonden. Zo mag je alleen van ster naar ster tekenen in een rechte lijn. Je uiteindelijke tekening bestaat dus alleen maar uit rechte lijnen. Als je klaar bent met tekenen mogen de andere spelers raden wat je getekend hebt. Als een speler het fout heeft mag hij daarna niet gelijk nog een keer raden maar moet een beurt wachten. Heeft een speler het goed? Dan krijgt de tekenaar en de speler die het goed raadde de punten die op de kaart aangegeven stonden. Ook schrijf je dan het woord bij de tekening. Als het woord niet geraden wordt wis je het tekening uit om plaats te maken voor andere tekeningen.

Het spel is afgelopen als het speelbord volgetekend is of als iedere speler 2 keer de tekenaar is geweest. De speler met de meeste punten wint dan het spel!

Beoordeling

Starlink is een spel dat ons doet denken aan spellen als Party&Co en Pictionary maar dan gegoten in een ontzettend leuk jasje. Het is een party spel dat prima in het rijtje past bij 30 Seconds, Dixit, Codenames en andere snelle en grappige spelletjes. De spelregels zijn simpel, het spel zelf speelt snel en je bent verzekerd van een hoop gelach!

Partyspellen als Starlink kun je meestal pas met meer dan 2 spelers spelen. Starlink heeft ook geen 2 speler versie in de spelregels. Toch hebben wij Starlink al meerdere keren met 2 spelers gespeeld. Het is erg simpel om de spelregels aan te passen. Wij hadden de regels zo aangepast dat degene die tekent de punten krijgt die op het kaartje staan en de gene die het goede antwoord geeft krijgt vervolgens ook 1 punt. Volgens de regels moet iedere speler 2 keer aan de beurt komen, maar wij gingen gewoon net zo lang door tot het bord volgetekend was. Het was namelijk veel te grappig om te stoppen. De spelregels zijn namelijk heel simpel, maar het tekenen is ontzettend moeilijk! Wij hadden regelmatig de meest bizarre tekeningen in de sterren staan. We overdrijven niet als we zeggen dat we tranen in onze ogen hadden van het lachen. Wat ons betreft is Starlink dus ook geslaagd voor 2 spelers!

Starlink is echt een spel om in je collectie te hebben als je veel speelt met mensen die nooit bordspellen spelen. De spelregels zijn voor de meeste mensen herkenbaar en je kunt binnen een minuut gaan spelen. Het spel hoeft daarnaast niet te lang te duren, dus je kunt Starlink ook met je meest ongeduldige vrienden spelen. Persoonlijk vinden wij dat dit soort spellen echt niet in je collectie kunnen ontbreken. Wij vinden het erg fijn om een leuke collectie simpele en snelle party spellen in onze collectie te hebben voor avondjes met vrienden. Een grappig spel als dit met een leuk thema is hiervoor erg geschikt!

Als je al veel partyspellen als Dixit of Pictionary in je collectie hebt is dit misschien niet het spel wat je nog aan je collectie toe moet voegen. Voor ons zijn een of twee spellen in dit genre wel genoeg. Met zijn 2en was het daarom ook leuk om een keer gespeeld te hebben, maar het is niet een spel wat je zo snel op tafel legt met 2. Als je vaak met een gezelschap speelt is dit een heel ander verhaal.

Wanneer je dit spel vaak met dezelfde groep mensen speelt is het misschien wel leuk om eigen woorden te bedenken. Er zitten namelijk niet oneindig veel kaartjes in de doos. Maar hoe leuk is het om nog moeilijkere, eigen woorden te bedenken die je vrienden moeten tekenen? Hiermee kun je zelfs een gepersonaliseerd potje Starlink spelen. Omdat het spel zo simpel is qua regels kun je er heel gemakkelijk je eigen draai aan geven.

Tijdens onze volgende spelletjesavonden zullen wij Starlink zeker meenemen. Met dit party spel hebben we altijd het perfecte begin van de avond bij ons! 

Plus- en minpunten

+ Snel
+ Makkelijke spelregels
+ Leuk thema

– Pictionary maar dan anders

of:

Dit spel is vriendelijk voor preview ter beschikking gesteld door Geronimo Games.