Review: So Clover

In het coöperatieve spel So Clover ga je 2 woorden omschrijven met 1 ander woord die vervolgens geraden moeten worden door je medespelers.

Uitgever

Repos Production

20
minuten

€18
prijs

3-6
spelers

Speloverzicht

So Clover is een partyspel waarin je 2 woorden gaat omschrijven met 1 woord.

In dit simpele woordspelletje krijg je een klaverbord waar je op kan schrijven met een stift. Daarnaast krijg je 4 kaartjes met daarop elk 4 woorden. Je legt deze op een willekeurige positie op je klaver, je mag dus niet zelf kiezen welke woorden waar komen. Vervolgens krijg je aan elk blad 2 woorden. Deze woorden moet je zien te combineren en te omschrijven met 1 woord. Zo kan je bij de woorden ‘schuim’ en ‘zee’ bijvoorbeeld water schrijven. Dit doe je in totaal voor alle 4 de bladeren. Daarna haal je de kaartjes eraf, doe je er 1 willekeurig kaartje bij en leg je het in het midden. Deze fase doe je allemaal tegelijk, waardoor iedereen ongeveer tegelijk zijn klavertje af heeft.

Als iedereen klaar is begin je met het raden van de klavertjes. De speler die de woorden heeft getekend mag hierbij niks verklappen en mag ook geen hints geven. De andere spelers proberen de kaartjes vervolgens op de juiste manier neer te leggen zodat bij elk blaadje de goede woorden komen te staan. Als de uitkomst in 1 keer goed is krijg je voor elk goed geraden kaartje een punt en nog 2 bonuspunten. Als het fout is haalt de speler die het getekend heeft de foute kaartjes eraf en hebben de andere spelers nog 1 kans. Daarna krijgen de spelers voor elk goed kaartje een punt. Zo gaat het spel verder tot ieders klavertje geweest is. Je telt dan alle punten bij elkaar op en dat is je gezamenlijke eindscore!

Beoordeling

Party spellen zijn bij veel mensen geliefd. Veel liefhebbers van bordspellen hebben waarschijnlijk ervaring met spellen als 30 seconds. In ons geval, was het een van de eerste spellen die we speelden. Toch zijn niet alle party spellen even leuk. Daarnaast kun je party spellen meestal niet met zijn 2en spelen. Allemaal redenen waarom wij niet veel party spellen in onze collectie hebben. Toch kregen we de afgelopen tijd steeds meer interesse in party spellen. Tijdens een gezellige avond met vrienden en/of familie, vinden wij het namelijk erg leuk om meerdere spellen te spelen. Wanneer er ook mensen in je gezelschap zitten, die weinig tot geen bordspellen spelen, dan zijn party spellen ideaal. Toen wij So Clover tegenkwamen, besloten we dit spel een kans te geven. Het leek ons namelijk een perfecte toevoeging aan onze collectie!

Wij zijn gek op coöperatieve spellen, maar houden er ook zeker van als je kunt lachen tijdens een party spel. So Clover biedt deze elementen overduidelijk. Dit party spel is simpel, maar sterk uitgevoerd. Vanwege de duidelijke, maar makkelijke regels, kun je dit spel ook met mensen spelen die nooit spelletjes spelen. Vergis je echter niet, het is nog knap lastig om de juiste links te leggen in dit spel, genoeg uitdaging dus! So Clover weet hiermee ook de ervaren spelers te boeien.

Iedereen waarmee wij So Clover tot nu toe gespeeld hebben, is enthousiast en wil meteen nog een keer spelen. Het spel kan je namelijk van het begin tot het eind boeien. Dankzij het slimme mechanismen dat iedereen tegelijk bezig is met zijn eigen spelersbordje of samen aan het overleggen is over de goede antwoorden, hoef je nooit op je beurt te wachten. Een potje So Clover wordt dus nooit saai. Daarnaast wil iedereen graag winnen en is er nooit één verliezer. Des te meer plezier ook wanneer je samen wint! Goed nadenken en samenwerken wordt in So Clover, omdat je coöperatief speelt, zeker beloond.

So Clover is leuk in groepen. Officieel kun je So Clover ook pas met 3 of meer spelers spelen. Wij hebben So Clover toch ook al een aantal keer met zijn 2en gespeeld. Gewoon op de bank, woorden voor elkaar bedenken en dan gaan raden. Het is op die manier misschien meer een leuke activiteit om de tijd te doden, dan een spel, maar het is zeker leuk! Wij zullen So Clover op deze manier waarschijnlijk nog vaak gaan spelen, maar daarnaast gaat dit toffe party spel nu standaard mee in onze spellentas naar spelletjesavonden! 

Plus- en minpunten

+ Simpele spelregels
+ Snel te spelen
+ Coöperatief
+ Iedereen speelt tegelijkertijd 

– Geen avondvullend spel

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Repos Production.