Review: Scribbly Gum

Krabbel jezelf naar de overwinning met Scribbly Gum - Teken lijnen, verzamel voedsel en scoor punten in dit leuke flip & write spel!

Uitgever

Joey Games

20
minuten

€20
prijs

1+
spelers

Speloverzicht

Scribbly Gum is een flip & write spelletje waarin je zoveel mogelijk maaltijden probeert te scoren.

Je begint het spel allebei met een vel waarin je vanuit het midden paden naar nog niet ingekleurde bolletjes kan tekenen. Tijdens de ronde wordt er steeds een tegel omgedraaid waarop staat wat voor lijn je mag gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je naar links, rechts boven of onder mag tekenen of via een gestippelde lijn. Je mag dan het bolletje waar je aangekomen bent inkleuren en de bonus claimen. Deze bonus is een soort voedsel wat je af mag tekenen.

Aan het einde van elke ronde, als alle tegels zijn omgedraaid scoor je punten gelijk aan het aantal rijen van voedsel wat je vol hebt. Je moet er dus voor zorgen dat je dus even hard spaart voor alle soorten voedsel. Ook kan je punten scoren voor behaalde doelen. De speler met na 3 rondes de meeste punten wint het spel!

Beoordeling

Wij zijn gek op alle soorten ‘&writes’. Het zijn meestal simpele spelletjes die je snel geleerd hebt maar die propvol spelplezier zitten! Scribbly Gum is hier een goed voorbeeld van. 

Scribbly Gum is een ontzettend simpel spel met makkelijke spelregels dat zelfs makkelijk te leren is aan kinderen. Dan zou je misschien denken dat het spel daardoor saai is voor volwassenen, maar niets is minder waar. Scribbly Gum is misschien wel simpel, maar zeker erg vermakelijk voor volwassenen. Iedereen kan zich prima vermaken met een potje Scribbly Gum. We raden je wel aan om altijd de bonus kaarten te gebruiken als je enkel met volwassenen speelt. Dit maakt het spel net iets spannender. De basis versie is met name gericht op kinderen. Dit maakt dat je Scribbly Gum gemakkelijk aan kunt passen op je publiek. 

Het thema van Scribbly Gum is net zoals de andere spellen van Joey Games gebaseerd op Australië. Voor ons Nederlanders zit er daarom misschien weinig herkenning in, maar het thema wordt wel leuk uitgelegd. Zo leer je ook nog eens wat! Persoonlijk vinden we het artwork van Scribbly Gum niet heel aantrekkelijk, maar dat vinden we bij een simpel spelletje als dit niet zo erg.

Alles bij elkaar is Scribbly Gum een vermakelijke, casual flip & write met interessante keuzes. Voor ons is Scribbly Gum zeker een spel dat in de collectie mag blijven. Wij zullen deze namelijk ook met zijn 2en zeker nog vaker op tafel leggen. 

Plus- en minpunten

+ Simpele spelregels en makkelijke gameplay
+ Ook leuk voor volwassenen

– Artwork is niet heel aantrekkelijk

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Joey Games.