Review: Project L

Project L is een snel puzzelspel waarin je zoveel mogelijk vormen probeert te vullen met tetris-achtige puzzelstukjes.

Uitgever

Boardcubator

20
minuten

€35
prijs

1-4
spelers

Speloverzicht

Project L is een snel puzzelspel waarin je zoveel mogelijk puzzels gaat proberen op te lossen.

Het spel bestaat uit puzzels en puzzelstukjes. De puzzels zijn onderverdeeld in witte en zwarte puzzels. Witte puzzels zijn makkelijker maar leveren ook minder punten op. Ze leveren je wel nieuwe puzzelstukjes op, ideaal voor in het begin dus. Elke keer als je een puzzelf afmaakt leg je die op een stapel en krijg je het puzzelstukje wat er op afgebeeld staat en de puzzelstukjes die je hebt gebruikt. Op deze manier krijg je dus steeds meer puzzelstukjes en kun je op een gegeven moment ook zwarte puzzels gaan maken.

Je mag in een beurt 3 acties doen. Een actie is bijvoorbeeld een puzzel pakken (uit een markt van 4), een puzzelstukje plaatsen of een puzzelstukje upgraden. Naarmate het spel vordert krijg je dus steeds meer en grotere puzzelstukjes. Als de stapel met zwarte puzzels op is speel je de ronde af en heeft elke speler nog 1 beurt voor het spel eindigt. Aan het einde van het spel tel je de punten van de puzzels en wint de speler met de meeste punten!

Beoordeling

Project L is een simpel en snel puzzelspel dat het gevoel van de klassieke mobiele spelletjes zoals Tetris laat terugkomen in een bordspel. Het spelen van Project L voelt als het spelen van Tetris op je mobiel in dark mode. Het is ontspannend, simpel en snel. Het perfecte spelletje voor na een lange werkdag of op een zondagochtend. 

Alle keren dat wij Project L op tafel legden om te spelen hebben we het spel meerdere keren achter elkaar gespeeld. Het spel is namelijk erg kort. Wij zouden het zonde vinden om het spel op tafel te leggen en naar een kwartiertje weer klaar te zijn. Gelukkig is het helemaal geen straf om meerdere potjes van Project L achter elkaar te spelen. Het spel is namelijk erg simpel, maar komt wel met veel verschillende varianten. Wij spelen met de Ghost Piece en Ambassador uitbreiding, maar online kun je nog meer varianten vinden. Dit zorgt voor een erg hoge herspeelbaarheid. Daarnaast kun je ook de uitbreidingen en varianten weglaten, waardoor je ook gewoon een erg simpel spelletje kunt spelen. Dit is vooral handig wanneer je met onervaren spelers speelt. Iedereen kent Tetris en iedereen kan wel puzzelen, dus wees niet bang om Project L op tafel te leggen want je hebt gegarandeerd succes! 

Project L haalt kracht uit de eenvoud. Zowel het artwork als de gameplay zijn simpel, maar goed uitgewerkt. Het spel werkt gewoon. Ondanks dat het zo simpel is, hebben wij niet het gevoel dat Project L iets mist. Het is gewoon ontzettend leuk om en ontspannend om de puzzels te maken. 

Fans van Azul en simpele puzzelspellen mogen Project L zeker niet overslaan. Wij kunnen ons namelijk best voorstellen dat dit opnieuw een klassieker gaat worden. Je kan Project L namelijk met iedereen spelen op (bijna) ieder moment. Wij zien dit spel al bij veel mensen op tafel belanden tijdens het drinken van een kopje koffie, na een lange avond tafelen of lekker buiten in het zonnetje na een geslaagde barbecue. Genoeg plezier voor iedereen! 

Plus- en minpunten

+ Snel
+ Makkelijk maar tactisch
+ Ontspannen gameplay 

– Themaloos

of:

Dit spel is vriendelijk voor preview ter beschikking gesteld door Boardcubator.