Review: Pick-a-pen

Vul de tuinen met de kleurrijkste bloemen en bomen in Pick-a-Pen Tuinen waarin je potlood ook een dobbelsteen is!

Uitgever

999Games

30
minuten

€16
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

In Pick a Pen tuinen ga je je vel vullen met verschillende kleuren. Elke tuin is verdeeld in een aantal gebieden. Het doel is om deze gebieden in te kleuren met dezelfde kleur of 1 van alle kleuren.

Je begint het spel met het dobbelen van de potloden. Een voor een mag je nu een potlood pakken en zoveel vakjes inkleuren als er op staan. Deze vakjes moeten aansluitend zijn maar mag je wel door gebieden heen tekenen. Als je een vakje vol hebt scoor je punten die je linksonder af mag tekenen. Naarmate je meer gebieden van een kleur hebt scoor je meer punten. Als je van alle kleuren een gebied hebt krijg je bonuspunten die naast de scorerij staan. Het is dus belangrijk om niet voor maar 1 kleur te gaan.

Het spel is afgelopen als een speler zijn hele vel vol heeft. Je telt dan alle punten bij elkaar op met eventuele extra doelen die je behaalt hebt. De speler met de meeste punten wint het spel!

Beoordeling

Roll & Writes zijn een van onze favoriete soorten spellen! We hebben er dan ook genoeg. Helaas is het tegenwoordig heel moeilijk om je als spel te onderscheiden in de talloze roll&writes die er al op de markt zijn. Gelukkig weet Pick-a-Pen toch een unieke toevoeging te brengen. Dit zijn namelijk de dobbelsteenpotloden!

Er zijn 3 varianten van Pick-a-Pen, namelijk Riffen, Crypten en Tuinen. Wij hebben Tuinen geprobeerd, maar zijn ook erg benieuwd naar de andere versies. Elke versie biedt een andere spelervaring. Genoeg keuze dus voor leuke roll & writes om aan je collectie toe te voegen.

Het spel zit simpel in elkaar. Als je vaker roll&writes speelt, dan zul je de regels zo onder de knie hebben. De gameplay is namelijk vergelijkbaar met andere roll&writes. Daardoor voelt de gameplay ook niet mega uniek, maar is het wel gewoon een heel vermakelijk spelletje. Een spel hoeft niet altijd mega vernieuwend te zijn om leuk te zijn. Pick-a-pen is voldoende anders en biedt veel speelplezier!

Pick-a-Pen is een vermakelijk spelletje met een leuke twist, zeker een aanrader voor iedere liefhebber van simpele spelletjes en toffe roll&writes!

Plus- en minpunten

+ Unieke twist met potloden als dobbelstenen.
+ 3 varianten (los verkrijgbaar)

– De gameplay is niet heel uniek

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door 999Games.