Review: My Shelfie

In My Shelfie ga je je nieuwe kast proberen te vullen met bordspellen, boeken en portretten op een zo georganiseerd mogelijke manier.

Uitgever

Cranio Creations

30
minuten

€40
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

In My Shelfie ga je je kast zo goed mogelijk vullen met bordspellen, boeken en portretten.

Je begint het spel met een lege boekenkast en een geheime scorekaart. Op het midden van de tafel liggen allerlei items met een bepaalde kleur. Je mag in een beurt maximaal 3 tegels pakken, mits ze allemaal aansluitend zijn en ze allemaal minstens met 1 kant open liggen. Het kan dus voorkomen dat je soms maar 1 of 2 tegels kan of wilt pakken. Vervolgens mag je de tegels in je kast doen waardoor ze in een kolom op elkaar vallen. Als er alleen nog maar losse tegels op het bord liggen vul je het bord opnieuw met tegels.

Je krijgt aan het einde van het spel punten voor je geheime scorekaart en voor sets van dezelfde kleur aan elkaar, hoe groter de set hoe meer punten. Op je geheime scorekaart staat aangegeven welk vakje een bepaalde kleur moet hebben om er punten voor te krijgen. Het spel is afgelopen als een van de 2 spelers zijn kast vol heeft, diegene krijgt dan nog een bonuspunt. De speler met de meeste punten wint het spel!

Beoordeling

My Shelfie is het perfecte spel voor liefhebbers van bordspellen, boeken en natuurlijk; katten! Deze schattige onderwerpen komen allemaal samen in dit snelle, leuke, puzzelspel. 

My Shelfie heeft een nostalgisch gevoel. De boekenkast die je gebruikt als speelbord doet ons namelijk heel erg denken aan Vier op een rij. Dit nostalgische gevoel past heel goed bij het thema van het spel. Het is waarschijnlijk niet bewust gedaan, maar het gevoel van nostalgie komt het spel zeker ten goede.

Wij vinden My Shelfie een erg leuk, vermakelijk puzzelspel. Het spel is makkelijk te leren, snel uit te leggen, maar heeft zeker genoeg te bieden! My Shelfie ziet er leuk uit op tafel, maar de puzzel biedt ook genoeg uitdaging. Zowel voor beginners als ervaren bordspelspelers is My Shelfie een leuk spel. 

Persoonlijk denken we dat My Shelfie ook goed zou werken met een solo mode. Het is een gemis dat dit geen optie is volgens het spelregelboekje. Met een goede solo mode zouden namelijk nog meer bordspelspelers kunnen genieten van dit mooie, schattige spel!

Plus- en minpunten

+ Makkelijk te leren en snel uit te leggen
+ Nostalgisch gevoel
+ Leuk thema

– Spel heeft geen solo mode