Review: Menara

Menara is een coöperatief behendigheidsspel waarin je een zo hoog mogelijke tempel gaat bouwen met behulp van platformen en pilaren.

Uitgever

999games

10-60
minuten

€40
prijs

1-4
spelers

Speloverzicht

Menara is een coöperatief behendigheidsspel waarin je een zo hoog mogelijke toren moet bouwen met behulp van pilaren en platformen.

Je begint het spel met 3 willekeurige platformen die je op de tafel legt. Deze moeten elkaar allemaal raken. Elke speler krijgt ook een aantal pilaren in zijn hand die verschillende kleuren kunnen hebben. Aan het begin van het spel kan je ook een moeilijkheidsgraad kiezen. Bij een makkelijke moeilijkheidsgraad moet je sowieso 3 niveaus omhoog bouwen. Bij elke volgende moeilijkheidsgraad is dat één meer.

Als je aan de beurt bent kun je een plaatsingskaart kiezen. Deze zijn makkelijk, gemiddeld of moeilijk. Afhankelijk van de kaart die je raapt zet je een aantal pilaren op de platformen. Als je een platform volbouwt moet je een nieuw platform van de stapel pakken en die boven op de pilaren leggen zodat er een nieuw niveau vormt. Als je denkt dat dit niet gaat lukken mag het nieuwe platform ook aansluiten op de grond. Je moet dan uiteindelijk wel een niveau hoger bouwen dan eigenlijk al moest. Aan het einde van je beurt vul je je hand weer aan tot je maximale aantal pilaren.

Het spel eindigt pas als de plaatsingskaarten op zijn, als de platformen op zijn of als een speler geen nieuwe pilaren meer kan pakken. Als je het benodigde niveau bereikt hebt is het dus nog niet afgelopen, het is vooral de kunst om dat vast te kunnen houden!

Beoordeling

Wij houden van coöperatieve spellen en kunnen wat behendigheid in spellen op zijn tijd zeker waarderen. Het is dan ook niet gek dat wij inmiddels Menara aan onze collectie hebben toegevoegd. Dit coöperatieve behendigheidsspel is een must-have voor iedereen die houdt van samenwerken en behendigheid. 

Menara is een ongelooflijk leuk spel. Dankzij de eenvoudige regels pak je het spel er zo bij. Menara is geschikt om te spelen met 2 spelers, een groep vrienden, familie of zelfs kinderen. Dankzij de eenvoudige regels kun je Menara echt met iedereen spelen. Je bent namelijk zo klaar met het uitleggen van de regels. Maar, vergis je niet! Menara winnen is echt lastig. 

Wij vinden Menara ondanks de eenvoud, een erg veelzijdig spel. Wij spelen het spel regelmatig met zijn 2en, maar hebben het zelfs een keer met 5 spelers gespeeld. Ondanks dat op de doos staat dat het een spel is voor 2 tot 4 spelers, was ook dat potje erg geslaagd. Het komt niet vaak voor dat spellen even leuk zijn met ieder spelersaantal, bij Menara is dat wel het geval. Het is een goed en erg vermakelijk spel dat ook na een paar keer spelen niet verveeld. Het blijft namelijk altijd spannend. Een verkeerde beweging kan je hele toren doen instorten, hoe goed je ook bent in het spelen van Menara. Zelfs de doorgewinterde spelers, laten de toren soms nog instorten.

Voor ons is Menara een perfect spel. Wij spelen graag spellen met vrienden, maar vinden het jammer om de hele avond spelregels uit te moeten leggen. Bij Menara kun je zo aan de slag en heeft iedereen een leuke avond. Daarnaast kunnen we Menara ook gewoon nog met zijn 2en spelen. Het is dus een spel wat we vaak op tafel leggen, omdat het in ieder gezelschap leuk is. Als je twijfelt of Menara een waardevolle toevoeging is aan je spellencollectie, dan zeggen wij ja! Menara is een spel waar je wat ons betreft geen spijt van zult krijgen.

Menara is een spel met simpele spelregels, uitdagende gameplay, mooie componenten en veelzijdigheid. Voor ons zijn er weinig minpunten te bedenken. Al zouden wij het wel leuk vinden als er een mini uitbreiding komt waardoor je Menara ook beter met 5 en 6 spelers kunt spelen. Nog meer speelplezier met dit spel is namelijk zeker welkom!

Plus- en minpunten

+ Simpele spelregels
+ Spannend
+ Veelzijdig
+ Mooie componenten

– Kan officieel niet met meer dan 4 spelers

Gebruik de actiecode ‘SPELLENPLANK’ voor 10% korting op je bestelling!

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door 999games.