Review: Lemur Tails

In Lemur Tails ga je proberen de langste makistaart te maken door zwarte en witte kaarten afwisselend achter elkaar te spelen.

Uitgever

Jolly Dutch

20
minuten

€11
prijs

2
spelers

Speloverzicht

Lemur Tails is een kaartspel waarin je een zo lang mogelijke makistaart gaat maken door afwisselend zwarte en witte kaarten aan te leggen.

Beide spelers beginnen het spel met 2 maki’s en mogen hier om de beurt kaarten aan gaan leggen. Kaarten moeten altijd 1 hoger, 1 lager of dezelfde waarde hebben als de vorige kaart EN ze moeten een andere kleur hebben. Als je 3 opeenvolgende kaarten kan spelen mag je een zonnegod maki pakken die je kan gebruiken om kaarten van de markt of van de andere speler te pakken. Daarnaast zijn er ook nog jokerkaarten waardoor je alleen de goede kleur hoeft te spelen. 

Aan het einde van het spel wint de speler waarvan de kortste makistaart het langste is. Je moet er dus voor zorgen dat je niet maar op 1 makistaart focust!

Beoordeling

Lemur Tails is een nieuw vrolijk kaartspel uit de Jolly Dutch club. Zeg nou zelf, ringstaartmaki’s zijn super schattig, dus Lemur Tails ziet er automatisch al heel leuk uit! Wat ons betreft een leuk en origineel thema. Een ander pluspunt aan Lemur Tails, het is een eco friendly game! Dit is een vooruitgang in de bordspelwereld die wij heel erg supporten. Goed bezig, Jolly Dutch!

Lemur Tails is een typisch klein en snel kaartspel met simpele regels en snelle gameplay. Het spel is perfect voor de doelgroep die graag kleinere spelletjes speelt zoals Point Salad, Boonanza en If It Fits. 

Het spel is zeker aan de lichte kant. Wij vonden het idee van set collection in het spel erg leuk. In de praktijk mistte wij zelf wat uitdaging. De meeste beurten konden we zo minstens 3 kaarten aanleggen, waardoor het soms allemaal net te makkelijk voelt. We kunnen ons daarom voorstellen dat Lemur Tails voor de veelspeler wat uitdaging of diepgang mist. 

Dat neemt niet weg dat Lemur Tails een compact en grappig kaartspelletje is voor af en toe. Het is een kaartspel dat je makkelijk meeneemt. Op tafel neemt het best wat plek in, we zien het spel daarom niet snel op het terras of op het strand gespeeld worden, maar zeker wel op de camping tafels en buiten in de tuin na een BBQ! Het is een snel spelletje om even mee te ontspannen. En dankzij het vrolijke thema kun je waarschijnlijk ook de kinderen uit je gezelschap overtuigen om mee te spelen. 

Wat ons betreft is Lemur Tails weer een mooi, simpel kaartspelletje in de rij van alle Jolly Dutch club kaartspellen. Perfect voor af en toe, of voor mensen die niet vaak een spelletje spelen. 

Plus- en minpunten

+ Snel en simpel
+ Vrolijk thema
+ Eco friendly

– Wij misten uitdaging en diepgang

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Jolly Dutch.