Review: Jungle Tribe

In Jungle Tribe bewijs je je als toekomstig stamhoofd door 3 gevaarlijke zoektochten in de jungle te voltooien!

Uitgever

Cloak Games

30
minuten

€32
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

Jungle Tribe is een dobbel-/kaartspel waarbij hand-management een erg belangrijke rol speelt. Aan het begin van het spel kiezen alle spelers met behulp van de dobbelstenen 3 verschillende ‘quests’. Hierop staan bepaalde soorten jungle locaties die je nodig hebt om de quest te voltooien. Als alle spelers 3 quests hebben gaat de volgende fase van start. Elke ronde mag je 1 jungle of leerkaart spelen en zoveel speciale kaarten als je wilt. Een quest doorloop je van links naar rechts, dus je mag alleen locaties spelen die je op dat moment nodig hebt. Tussen de jungle locaties door kan je optioneel leerkaarten spelen voor extra punten.

Als een speler 3 quests voltooid heeft, is het spel afgelopen en mogen de andere spelers hun beurt nog afronden. Je telt alle punten bij elkaar op en degene met de meeste punten wint uiteraard het spel en is het nieuwe stamhoofd!

Beoordeling

Voordat we Jungle Tribe gespeeld hadden waren we redelijk sceptisch. Vaak zijn kleinere kaartspellen zoals deze niet even geschikt voor ons omdat we vaak met 2 spelers spelen. Jungle Tribe heeft ons echter het tegendeel bewezen! Dit spel is verrassend leuk, ook met 2 spelers! We hebben het dan ook meteen een aantal keer achter elkaar gespeeld. 

Jungle Tribe is een spel met erg vrolijk en leuk artwork. Het thema van Jungle Tribe is voor ons redelijk vernieuwend. Het thema past in onze ogen goed bij de gameplay. Je bent namelijk op een zoektocht door een jungle en moet daarbij van locatie naar locatie. Tussendoor kan je ook nog bepaalde lessen leren. De grote en zware dobbelstenen dragen ook bij aan de beleving van het spel. Het artwork, de kaarten en de dobbelstenen zorgen voor een leuke spelbeleving. Omdat wij heel enthousiast waren over Jungle Tribe hebben we zelf nog scoresheets gemaakt op te gebruiken. Je kan ze vinden en printen op BoardGameGeek.

Het spel is opgedeeld in 2 fases, namelijk het kiezen van de quests en het voltooien van de quests. Wij vinden dit een erg leuke aanpak. Dit maakt het spel meteen ook erg tactisch. Je zou denken dat een quest waarvoor je 3 punten krijgt beter is, maar als je tegenstander makkelijkere quests heeft is hij veel sneller klaar en loop jij punten mis. Je moet daarom goed nadenken over welke quests je pakt. Wij vonden de quests van 5 punten echter wel te goed. Daarbij hoef je namelijk maar 2 locaties te spelen en kan je optioneel leerkaarten spelen. Als je deze 5 punten quest gelijk voltooit zonder leerkaarten dan heeft de andere speler eigenlijk geen kans meer. Het zou beter zijn als hier net als de 3 punten quest ook meer locaties aan toegevoegd waren. In dat geval zou deze quest ook moeilijker te behalen zijn. 

Wij waren erg verrast over het feit dat Jungle Tribe erg leuk is met 2 spelers. Bij snellere kaartspellen zoals dit is er vaak een speciale variant voor 2 spelers die toch snel tegenvalt. Jungle Tribe speelt met 2 spelers hetzelfde als met ieder ander spelersaantal. Je hebt tijdens het spelen veel interactie met je tegenstander en moet ook goed opletten wat de ander doet. Dit zorgt ervoor dat er een erg interessante dynamiek ontstaat aan tafel. Wij houden er niet heel erg van om elkaar dwars te zitten bij spelletjes, maar zelfs wij konden de interactie in Jungle Tribe waarderen. Je kunt gemeen spelen, maar je hoeft niet té gemeen te zijn.

Jungle Tribe is dus redelijk makkelijk te leren en speelt lekker snel. Het is geen mega groot en uitgebreid spel, maar dat probeert het ook niet te zijn. Als je dus op zoek bent naar een wat kleiner spelletje met een grappig thema en leuke gameplay is dit echt een aanrader, ook met 2 spelers! 

Plus- en minpunten

+ Verrassend leuk met 2 spelers
+ Leuk thema
+ Tactisch

– 5 punten quests zijn te goed
– Geen scoresheets

Koop Jungle Tribe in de webshop!

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Cloak Games.