Review: Juicy Fruit

In Juicy Fruit verzamel je fruit om te verkopen aan bezoekers om zo met het meest aantrekkelijke eiland te krijgen.

Uitgever

999Games

20-50
minuten

€40
prijs

1-4
spelers

Speloverzicht

Juicy Fruit is een puzzelspel waarin je door tegels op je spelersbord te schuiven fruit gaat verzamelen om vervolgens te verkopen.

In het begin van Juicy Fruits ligt je eiland rondom vol met boten die bepaalde soorten fruit willen. Dit fruit kan je verzamelen door de fruittegels op je bordje te gaan schuiven. Je mag zo horizontaal of verticaal 1 kant op schuiven. Elk vakje waar je overheen schuift krijg je een fruit van die soort voor. Vervolgens mag je als 2e actie fruit verkopen aan boten of een stal kopen. Als je fruit verkoopt aan een boot leg je het afgebeelde fruit af en leg je de boot naast je spelersbord. Nu heb je gelijk meer ruimte om je fruit naartoe te schuiven. Hoe meer boten je eiland verlaten hebben, hoe meer ruimte en dus fruit je kan krijgen. In plaats van verkopen aan boten kan je ook stallen en attracties kopen. Deze zijn op een bepaalde manier punten waard en leg je op je spelersbord. Attracties kan je niet meer verschuiven.

Tijdens het spelen kan het zijn dat je licenties vrijspeelt, bijvoorbeeld als je een attractie koopt. Als alle licenties verkocht zijn eindigt het spel en wint de speler met de meeste overwinningspunten!

Beoordeling

Juicy Fruit is een spel dat er ontzettend vrolijk uitziet. Dankzij het kleurrijke thema en de schattige, hoogwaardige componenten, is het spel zeker mooi om naar te kijken. Van de gameplay verwachtten we van te voren niet al te veel. Misschien dat we daarom juist zo verrast zijn door Juicy Fruit. Juicy Fruit is namelijk een licht puzzelspel, maar van hoge kwaliteit.

Juicy Fruit past goed in het rijtje van familiespellen. De acties die je kunt uitvoeren zijn simpel, net zoals de regels. Speel je echter een beetje serieus? Dan moet je best goed vooruit denken om zo de hoogste score te kunnen halen. Een andere reden waarom je dit spel prima met de gehele familie kunt spelen is de beginnersvariant. Deze maakt het spel nog iets eenvoudiger en toegankelijker. 

Het spel bevat een paar interessante mechanismen, maar het leukste vinden wij het verplaatsen van de tegeltjes op je bordje. Dit geeft het gevoel van een puzzelspelletje op je mobiel. Tijdens het spelen krijg je misschien zelfs wel een beetje flashbacks naar Candy Crush. Deze leuke puzzelelementen zorgen voor een prima aanwezigheid van strategische keuzes. Dit maakt Juicy Fruit simpel, maar toch uitdagend. Spelersinteractie vind je in Juicy Fruit in de vorm van een race element. Je wil elkaar namelijk voorblijven met het scoren van punten en moet zorgen dat je het spel eindigt op een moment dat jou het beste uitkomt. Als je met de juice fabriek speelt komt er nog een extra stukje interactie bij. In de juice fabriek kun je namelijk plekken voor elkaar bezet houden. Juicy Fruit voelt grotendeels als een multiplayer solo spel, maar de interactie die erin zit is leuk en houdt het spannend. Vaak is pas op het laatste moment duidelijk wie er gaat winnen. 

Doordat het spel simpel, maar toch uitdagend is, is Juicy Fruit een goede kanshebber om vaak op tafel te komen. Je zet het spel redelijk snel op, kunt zo gaan spelen en hebt aan het einde van een potje geen hoofdpijn. Toch weet Juicy Fruit te boeien qua gameplay en is het altijd weer een leuke puzzel. Door de verschillende tegeltjes en 2 varianten die je hebt is de herspeelbaarheid ook redelijk. Dit is zeker een spel dat wij zouden introduceren aan vrienden om ze kennis te laten maken met bordspellen. 

Plus- en minpunten

+ Prachtige componenten
+ Licht maar wel uitdagend
+ Vrolijk thema

– Kan voor sommige spelers te licht zijn

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door 999Games.