Review: In de Palm van je Hand

Bij In de Palm van je Hand beeld je door middel van voorwerpen herinneringen uit in de hand van je opa. Weet hij om welke herinnering het gaat?

Uitgever

Geronimo Games

30 
minuten

€27,99
prijs

2-8
spelers

Speluitleg

In de Palm van je Hand is een nieuw partyspel uitgegeven door Geronimo Games. In dit spel voor 2-8 spelers vorm je een team met 2 of 3 spelers. 1 speler kruipt in de huid van een kind en de andere speler neemt de rol van opa op zich. In het spel gaat het kind herinnering nabootsen in de hand van opa. Het kind mag hiervoor alleen voorwerpen gebruiken en niet praten.

Aan het begin van het spel krijgt ieder team 6 herinneringskaarten. Op deze kaarten staan verschillende gebeurtenissen afgebeeld. De 6 kaarten die je aan het begin van het spel krijgt vormen je teamhand. Bepaal vervolgens welk team mag beginnen. Een speelbeurt van In de Palm van je Hand bestaat uit 4 stappen:

1. Kies een herinneringskaart

De speler met de rol van het kind trekt 2 herinneringskaarten van de stapel. Deze 2 herinneringskaarten moet het kind in de hand van opa gaan nabootsen met de verschillende voorwerpen. De kaarten mogen door niemand gezien worden behalve het kind. 

 2. Boots het tafereel op de kaart na

De speler in de rol van opa sluit zijn ogen en steekt zijn hand uit. De andere speler mag nu de herinneringskaarten 1 voor 1 gaan uitbeelden. De kind-speler mag hierbij alle de 10 verschillende objecten gebruiken. Het andere team moet tijdens deze fase van het spel goed opletten! 

3. Vertroebel de nagebootste herinnering

Zodra het kind klaar is met de nabootsing legt hij of zij de herinneringskaart gedekt op tafel zodat de andere spelers de kaart nog niet kunnen zien. Elk ander team kiest in het geheim 1 kaart uit de teamhand. Het is de bedoeling dat de andere teams een kaart kiezen de lijkt op het tafereel dat is nagebootst door het kind. Op deze manier kunnen ze het voor opa moeilijker maken om de juiste kaart te herkennen. Heeft het kind beide herinneringen nagebootst en hebben de andere teams de herinneringen ‘vertroebelt’? Dan is het tijd voor fase 4.

4. Bekijk het fotoalbum

Het kind vult de kaarten op tafel (de 2 kaarten die het heeft nagebootst en de 2 kaarten die door elk ander team zijn toegevoegd) aan met kaarten van de stapel, zodat er in totaal 8 kaarten liggen. Zodra er 8 kaarten liggen mag opa zijn ogen weer openen. Opa moet alle kaarten goed bekijken en natuurlijk proberen om de 2 juiste kaarten te kiezen. De opa-speler moet hierbij ook aangeven welke herinneringskaart eerst was en welke tweede. Het actieve team scoort 1 punt per goed geraden herinneringskaart. De teams van de tegenpartij scoren 1 punt voor elk van hun misleidende kaarten die opa heeft gekozen. 

5. Einde van het spel

Als de punten verdeeld zijn is het volgende team aan de beurt. Het spel eindigt als iedereen de rol van opa minstens 1 keer heeft gespeeld. Dit betekent dat ieder team 2 speelbeurten heeft. 

Voor de meer ervaren spelers of spelers die op zoek zijn naar wat meer uitdaging biedt het spel ook een speciale expertmodus. Deze modus introduceert beperkingskaarten. Deze kaarten geven het kind beperkingen tijdens het nabootsen van de herinnering. Zo zijn er bijvoorbeeld beperkingskaarten die je verplichten om een specifiek object te gebruiken en kaarten die aangeven waar op opa’s hand je de herinnering moet nabootsen.  

Beoordeling

In de Palm van je Hand is een partyspel dat je kunt vergelijken met het populaire spel Dixit. Dixit is een van onze favoriete partyspellen, het kwam dan ook niet als een verrassing dat wij erg enthousiast zijn over In de Palm van je Hand. Voor ons is dit spel echt als Dixit met een originele twist. Als je dit spel op tafel legt tijdens een spelletjesavond, dan wordt er sowieso veel gelachen. In de Palm van je Hand is echt een spel dat een indruk op je achterlaat. Na het spelen zul je zeker nog vaak napraten over de bijzondere nabootsingen.

In de Palm van je Hand is net zoals Dixit een spel waarbij je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Het is daarom wel een spel waar je ook genoeg inbeeldingsvermogen voor moet hebben. In de Palm van je Hand zal daarom niet bij iedereen in de smaak vallen. Wij vinden het in ieder geval een erg leuk spel! Het thema van het spel is leuk uitgewerkt in de artwork. De kaarten vertellen namelijk het levensverhaal van opa. Je ziet foto’s van opa als baby en zelfs foto’s van zijn volwassen kleindochter. Er zit veel verhaal in dit snelle en simpele spel! Terwijl we dit schrijven bedachten we ook nog hoe leuk het zou zijn om een spelletje In de Palm van je Hand met eigen foto’s te spelen. Heb je een goed gevuld fotoalbum van toen je jong was? Pak hem er eens bij en kijk of je de foto’s kunt uitbeelden met de voorwerpen uit dit spel! Het leuke aan dit thema is het feit dat het voor iedereen goed te begrijpen is. Dit maakt In de Palm van je Hand redelijk toegankelijk. Iedereen heeft een opa (gehad) of heeft thuis een fotoalbum liggen vol met herinneringen. 

Wij zullen In de Palm van je Hand vaak op tafel leggen tijdens onze komende spelletjesavonden. Het spel is snel uit te leggen, snel op te zetten en snel te spelen. Het is daarom de perfecte filler! De meeste mensen zullen het spel kunnen waarderen. Tenzij je iemand aan tafel hebt die Dixit ook al niet leuk vindt omdat hij te weinig inbeeldingsvermogen heeft. Overigens kun je in onze ervaring ook deze personen over halen om een spelletje mee te spelen. Wij hebben In de Palm van je Hand namelijk al gespeeld met iemand die zeker geen fan is van Dixit. Zelfs hij vond het spelen van In de palm van je Hand vermakelijk. Wat ons betreft is In de Palm van je Hand een veelzijdig en toegankelijk partyspel. Dit kan zeker eens een van de nieuwe favorieten partyspellen worden!

Het enige waar wij ons zorgen over maken is de herspeelbaarheid. Wij hebben het spel nu een aantal keer gespeeld en merken dat we al meerdere keren dezelfde kaarten zijn tegengekomen. Het spel bevat 100 herinneringskaarten. Dit is redelijk wat, maar je kunt er ook snel doorheen gaan. Wanneer jij een kaart krijgt die je al eens hebt uitgebeeld is het natuurlijk erg makkelijk om weer precies hetzelfde te doen. Je kunt afspreken om altijd een andere nabootsing te gebruiken, maar het kan het spel wel repetitief maken als je vaker dezelfde kaart uitgebeeld hebt. Als je vaak met een andere groep speelt dan zal dit een minder groot probleem zijn. In dit geval weet je teamgenoot namelijk niet dat je die kaart al een keer eerder op precies dezelfde manier hebt uitgebeeld. Wat ons betreft zou het erg leuk zijn als er ooit een uitbreiding zou komen voor het spel. Het levensverhaal van oma zou een mooie toevoeging zijn aan de stapel kaarten! 

Wij zullen In de Palm van je Hand zeker nog vaak spelen. We kunnen niet wachten om dit spel op tafel te leggen tijdens spelletjesavonden met vrienden.

Spelen met 2 spelers

In de Palm van Je hand is in eerste instantie een partyspel. Daarom is het spel zeker het leukste met een grotere groep van minstens 4 spelers. Gelukkig heeft In de Palm van je Hand wel aangepaste spelregels voor 2 spelers. Met 2 spelers is het spel nog steeds leuk, maar wel een stuk makkelijker. Je mist namelijk het gedeelte waar tegenstanders de herinnering vertroebelen door kaarten toe te voegen die lijken op je uitbeelding. Wij zouden met 2 spelers sneller kiezen voor een ander spel, maar in het geval dat we met 4 spelers zijn zullen we dit spel er snel bijpakken!

 Plus- en minpunten

+ Origineel spelmechanisme
+ Mooie artwork op de kaarten 
+ Extra modus om het spel moeilijker te maken

Lage herspeelbaarheid 

Steun ons:

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Geronimo Games.