Review: Hit List

In Hit List probeer je binnen de tijd zoveel mogelijk woorden die bij een categorie op de kaart passen te raden.

Uitgever

White Goblin Games

15
minuten

€16
prijs

2-8
spelers

cover

Speloverzicht

Hit List is een snel partyspel waarin je zo snel mogelijk woorden in een bepaalde categorie probeert te raden.

Hit List speel je in 2 teams, of als je met zijn 2en speelt gewoon tegen elkaar. Je legt aan het begin een stapel gedekte kaarten neer. Op deze kaarten staat een bepaalde categorie met daaronder 6 woorden. Als jouw team aan de beurt is trekt een speler van jouw team een kaart en leest de categorie op aan de medespeler(s). Die medespelers hebben dan 30 seconden om alle woorden proberen te raden die op het kaartje staan. Elk woord is een punt waard en het roze woord is zelfs 2 punten waard. Als een team niet alle woorden heeft geraden mag het andere team nog een woord raden. Zo kan je dus ook punten stelen!

Je speelt steeds om de beurt verder totdat een team 25 punten heeft. Het team dat als eerste 25 punten haalt wint het spel!

Beoordeling

Hit List is een typisch partyspel zoals 30 seconds. Sterker nog, Hit List lijkt erg veel op 30 Seconds. Mensen die 30 Seconds kennen kunnen bijna zonder het lezen van de spelregels, meteen aan de slag met Hit List. 30 Seconds is een spel dat bij ons, vooral met mensen die weinig spellen spelen, vaak op tafel komt. Wij waren erg benieuwd of Hit List bij ons en onze vrienden en familie ook in de smaak zou vallen. Gelukkig was dat zo! Wij vinden Hit List zelfs net wat leuker!

Hit List is een stuk kleiner dan 30 Seconds en het speelt ook een stuk sneller. Daarnaast vinden wij Hit List een stuk minder stressvol dan 30 Seconds. De kleine verschillen tussen de 2 spelen, maken dat wij beide party spellen een leuke toevoeging vinden aan onze collectie. Het leuke aan Hit List is dat je het binnen minder dan 5 minuten hebt uitgelegd. Je kunt dus bijna meteen gaan spelen! De woorden op de kaarten zijn erg verschillend, zo zijn er topografische categorieën, maar ook hele alledaagse zoals ‘witte producten in de badkamer’. Dit zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen. De antwoorden op de kaarten zijn niet altijd even logisch. Zo staat er op een kaart met ‘ lichte verwondingen ‘ zowel schram als kras. In onze ogen zijn dit 2 dezelfde dingen. Gelukkig kun je zelf de puntentelling bepalen en in dit geval ervoor kiezen om dit gewoon goed te rekenen.

Wij hebben Hit List al vaak gespeeld, helaas brengt dat ook een nadeel met zich mee. Wij spelen dit spel namelijk niet alleen in grote groepen, wij vinden het ook erg leuk met 2 spelers! Helaas ga je dan wel snel door de 200 kaarten heen. Omdat je in Hit List woorden van een lijstje moet raden, zijn de woorden altijd hetzelfde. Wanneer je een kaartje voor de 2e keer krijgt, weet je bijna altijd nog welke woorden erop staan. Dit verlaagt helaas de herspeelbaarheid. Wij hopen daarom dat er snel uitbreidingen of extra kaartjes voor Hit List komen, want wij hopen dit nog vaak te spelen! Een ander idee dat wij hebben is om zelf Hit List kaartjes te maken, bijvoorbeeld gerelateerd aan bordspellen. Zo maak je het niet alleen leuk om vaker te spelen, maar ook nog eens persoonlijk! 

Hit List is een super grappig en snel party spel. Wanneer je vaak party spellen speelt en hiervan houdt, dan is dit zeker een leuk spel om toe te voegen aan je collectie. Het enige nadeel is de herspeelbaarheid omdat je de kaartjes makkelijk kunt onthouden. Hopelijk komen er dus snel nieuwe kaartjes, zodat we dit spel veel vaker op tafel kunnen leggen tijdens spelletjesavonden!

Plus- en minpunten

+ Snel
+ Toegankelijk

– Je onthoudt de kaarten snel

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door White Goblin Games.