Review: Hidden Leaders

In Hidden Leaders neem je de rol aan van een van de 6 geheime leiders waarvan elke leider graag bepaalde facties ziet winnen!

Uitgever

Gam’inBIZ

20-40
minuten

€28
prijs

2-6
spelers

Speloverzicht

In Hidden Leaders neem je de rol aan van een van de zes geheime leiders. Deze leiders zijn ieder bondgenoten met 2 van de 4 facties en zien deze het gevecht dan ook graag winnen. De andere spelers weten niet welke facties jij moet laten winnen!

Door helden op je tableau te spelen kan je het gevecht beïnvloeden. Het gevecht wordt gesymboliseerd door een groene en rode pion. Met kaarten kun je bijvoorbeeld de rode pion vooruit zetten of juist achteruit. Afhankelijk van waar de rode en groene pion staan aan het einde van het spel wint een bepaalde leider. Als rood en groen bijvoorbeeld beide in het oorlogsgebied staan wint de zwarte factie en dus de speler die de zwarte factie als geheim doel had.

Beoordeling

Hidden Leaders is een ontzettend simpel, straightforward spel met verrassend veel diepgang! Het leren en opzetten van dit kaartspel heb je binnen een kwartiertje gedaan, maar de gameplay kan je uren bezighouden! Dan bedoelen we niet dat het spel lang duurt, want je speelt Hidden Leaders in ongeveer 15 tot 30 minuten. De gameplay zet je echter wel aan het denken!

Het spel doet ons een beetje denken aan het 2 speler spel Jekyll vs Hyde. Dit spel heeft namelijk ook een track waarop je gedurende het spel een pion naar voor of naar achter verplaatst. Hidden Leaders is alleen geen slagen spel, maar een kaartspel dat meerdere spelmechanismen combineert. Een groot pluspunt, Hidden Leaders kan met 2 spelers, maar zeker ook met meer! Je speelt dit spel namelijk met 2 tot 6 spelers. Genoeg opties dus!

Wij hebben Hidden Leaders met verschillende spelersaantallen gespeeld en kunnen zeggen dat het spel zeker op alle manieren leuk is. Met 2 spelers zijn er soms wat dingen minder gebalanceerd, zo kunnen de ondoden behoorlijk overpowered zijn. In een spel met meer spelers hebben wij dit niet zo ervaren. Ondanks dat we Hidden Leaders leuk vonden met 2, denken we dat we het vaker zullen spelen met een groepje vrienden. Daar is het spel namelijk uitermate geschikt voor. Snel op te zetten, makkelijk uit te leggen en vlot te spelen! Maar toch verrassend veel diepgang.

De diepgang zit hem bij Hidden Leaders in de keuzes die je maakt én het opzetten van je beste pokerface. Je moet namelijk behoorlijk tactisch nadenken. Hoe ga je je tegenstanders om de tuin lijden? Bijvoorbeeld door eerst kaarten te spelen die helemaal niet goed zijn voor jouw factie. Je kunt het spel op verschillende manieren spelen en dat maakt het in onze ogen zo leuk en uitdagend. 

Er zit een hoop verborgen onder de eenvoud van Hidden Leaders. Daardoor blijft het spel leuk om te spelen, heb je een hoge herspeelbaarheid en heeft het spel genoeg potentie om vaak op tafel te komen. Wat ons betreft een dikke tip als je een extra spel in je collectie wil hebben dat je makkelijk en vaak op tafel kan leggen, zowel voor 2 spelers als een grotere groep. 

Plus- en minpunten

+ Simpele regels
+ Vlotte gameplay

+ Verrassend veel diepgang

– Voelt uit balans met 2 spelers

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Gam’inBIZ.