Review: Hibachi

In Hibachi ben je een Japanse chef die zijn grill goed moet gebruiken om lekkere gerechten voor de gasten te maken.

Uitgever

Grail Games

45
minuten

€37
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

Hibachi is een behendigheidsspel waarin je gerechten gaat koken voor gasten in je Japanse restaurant. De ingredienten die je hiervoor nodig hebt ga je kopen op het speelbord.

Iedereen begint het spel met pokerchips en wat geld. Er zijn altijd 3 gerechten die je kan koken, maar daar heb je eerst ingredienten voor nodig. Elke ronde worden er 3 nieuwe ingredientenkaarten toegevoegd aan het speelbord. Ingredienten waar geen kaart bij ligt kan je dus niet kopen. Iedereen gaat nu om de beurt pokerchips op het speelbord gooien. Daarbij is het belangrijk dat je de kom of het ingredient onder het gat van de pokerchip kan zien. Als dat niet het geval is kan je met die pokerchip niks. Je kan natuurlijk nog wel proberen een verkeerd gegooide pokerchip met een andere op een goede plek te stoten. 

Als iedereen 5 pokerchips gegooid heeft worden ze allemaal omgedraaid en ga je ze stuk voor stuk af om te kijken of mensen ingredienten willen kopen. Een ingredient kan je kopen door de totale waarde van je pokerchips die op de kom ligt te betalen. Je mag ook ingredienten verkopen voor de totale waarde, dus inclusief chips van anderen. Na het kopen en verkopen mogen spelers gerechten gaan koken. Als je je 3e gerecht gekookt hebt win je gelijk het spel en anders begint er een nieuwe ronde!

Beoordeling

Hibachi is een spel dat ons in eerste instantie aansprak vanwege het schattige artwork, maar ook het dexterity element trok onze aandacht. Tegenwoordig kunnen we dit grappige behendigheidselement in spellen steeds meer waarderen. Vaak zorgt het voor leuke interactie en grappige situaties aan tafel. We waren benieuwd of dit bij Hibachi ook zo zou zijn!

Na het openen van de doos kwamen de poker chips meteen tevoorschijn. Deze chips gebruik je om ingrediënten te verzamelen. Je gooit ze letterlijk op het speelbord. Voordat we begonnen met spelen waren we de chips al enthousiast op tafel aan het gooien. Dit is een teken dat het met het dexterity element wel goed zit in Hibachi. Het gooien van de chips is erg leuk. Je wil telkens opnieuw gooien om te zien of je het beter doet. Helaas mag dat tijdens het spelen van het spel niet. 

De spelregels van Hibachi waren even een werkje, maar als je ze eenmaal doorhebt dan is het spel redelijk eenvoudig. Persoonlijk vonden wij dat er nog redelijk wat poespas bij kwam kijken voor de simpelheid van het spel. Wij hadden het niet erg gevonden als ze Hibachi nog wat simpeler hadden gehouden. Voor ons zit de kracht bij dit spel namelijk echt in het grappige behendigheidselement. Met het gooien van de pokerchips hebben we telkens de grootste lol. Het lijkt misschien makkelijk, maar dat is het zeker niet. Je kunt elkaar daarnaast ook flink dwarszitten. Soms doe je dit misschien per ongeluk omdat je je chip verkeerd gooit, maar het kan ook zeker doelbewust. Dit zorgt voor de meest grappige, maar soms ook frustrerende situaties.

Hibachi is echt een spel dat wij met een groep vrienden zouden willen spelen. Het spel biedt namelijk niet heel veel diepgang of herspeelbaarheid. Na een paar keer spelen heb je Hibachi op zich wel gezien. Als we zin hebben om een spel te spelen zullen we Hibachi niet zo snel meer met zijn 2en spelen. Maar, het spel is ontzettend grappig en dat komt goed tot zijn recht met vrienden. Dit is echt een spel dat wij voor het plezier op tafel zouden leggen, gewoon om even goed te lachen. Omdat het spel vrij eenvoudig is en het vooral draait om het gooien van de pokerchips, zullen veel mensen dit spel kunnen waarderen. 

Als je op zoek bent naar een toegankelijk spel om met vrienden te spelen en houdt van party spellen, dan is Hibachi een erg goede tip. Het thema is leuk, het artwork is schattig en het gooien van de pokerchips en grappig en zorgt dat er genoeg gebeurt tijdens het spelen van het spel. Wij zien dit spel zeker op tafel komen tijdens onze spelletjesavonden met vrienden! 

Plus- en minpunten

+ Leuk dexterity element
+ Vrolijk thema
+ Enorm lachwekkend

– Veel regels voor een simpel spel

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Grail Games.