Review: Herbaceous

In het prachtige set collection spel, Herbaceous, verzamel je de meest smaakvolle kruiden voor in jouw kruidentuin.

Uitgever

Pencil First Games

15-20
minuten

€27
prijs

1-4
spelers

Speloverzicht

Herbaceous is een ontspannen set collection kaartspel waarin spelers kruiden verzamelen voor in hun kruidentuin.

Iedere speler begint met een lege kruidentuin. Als je aan de beurt bent mag je 2 kaarten pakken. Je mag bij de eerste kaart kiezen of je deze in de gemeenschappelijke tuin legt of in je eigen kruidentuin. Bij de 2e kaart moet je het tegenovergestelde doen.

Na een tijdje komen er steeds meer kruiden in je eigen tuin en in de gemeenschappelijke tuin te liggen. Deze kruiden kan je op een gegeven moment gaan verpotten. Er zijn 4 locaties waar je ze in kan potten. Deze locaties geven je elk op een andere manier punten voor sets met kaarten. Zo moet je bij de ene locatie veel van dezelfde kaarten hebben en bij de andere juist veel verschillende. Als je er voor kiest om te verpotten mag je kaarten uit je eigen tuin en uit de gemeenschappelijke tuin pakken. Wacht dus niet te lang want anders pakken de andere spelers kaarten uit de gemeenschappelijke tuin die jij net nodig had!

Als alle kaarten op zijn wint de speler met de meeste punten!

Beoordeling

Herbaceous is een prachtig spel met ontzettend mooi artwork. Het thema is origineel en zal niet iedereen meteen aanspreken, maar aangezien wij gek zijn op verse kruiden past Herbaceous precies in ons straatje. Koken met verse kruiden kan erg ontspannend zijn, maar het spelen van Herbaceous is nog ontspannender!

Dit is een spel dat je oppakt, leert en speelt zonder ook maar een keer te zuchten of te fronsen. Het spel is elegant en simpel. Snel te begrijpen, maar biedt een leuke en tactische manier van spelen. Set collection is in Herbaceous leuk gecombineerd met een push your luck element. Dit is tactisch en uitdagend, maar je hoeft je hoofd er ook niet 100% bij te houden zoals bij andere spellen. Bij het spelen van een potje Herbaceous kun je rustig even dagdromen, gezellig kletsen met je tegenstander of een podcast luisteren. Het is een licht, maar vermakelijk spel.

Herbaceous is het spelletje dat wij erbij pakken na een lange dag, wanneer we geen zin hebben om onze hersens te kraken. Het is het perfecte spelletje om in de zon op je tuintafel te spelen. Voor een potje Herbaceous heb je altijd wel plek en tijd. Het spel neemt niet veel ruimte in beslag en speelt erg snel. Het is ook zeker geen straf om een paar potjes achter elkaar te spelen. 

Voor ons is dit het perfecte, snelle set collection spel. Zowel Herbaceous als Floriferous zijn 2 nieuwe favorieten in onze collectie van kleinere kaartspellen. Herbaceous vinden wij het leukst met 2 spelers, terwijl we Floriferous leuker vinden met meerdere spelers. Het is dus zeker niet overbodig om beide spellen in je collectie te hebben. Deze 2 spellen vullen elkaar namelijk goed aan! 

Wij vinden Herbaceous weer zo’n spel waarbij je niet de fout in kan gaan. Het is gewoon een erg leuk en snel set collection spel, super simpel, maar toch leuk om te spelen. Een aanrader voor iedereen die gek is op kleinere, snelle spellen en prachtig artwork. 

Plus- en minpunten

+ Prachtig artwork
+ Leuk met alle spelersaantallen 
+ Makkelijk, simpel en snel
+ Goede combinatie tussen uitdagend en ontspannend

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Pencil First Games.