Review: Getaway Driver

Getaway Driver is een 2-speler spel waarin je als politie probeert de chauffeur te omsingelen, maar die probeert juist te ontsnappen!

Uitgever

Uproarious Games

35
minuten

€20
prijs

1-2
spelers

Speloverzicht

Getaway Driver is een asymmetrisch tegellegspel voor 2 spelers. Hierbij neemt de ene speler de rol aan als politieagent en probeert de andere speler als chauffeur te vluchten.

Een ronde in getaway driver bestaat steeds uit een aantal fases. De politie trekt nieuwe tegels uit de zak en plaatst deze voor, links en rechts van de chauffeur. De chauffeur kan er vervolgens voor kiezen om de weg te bestuderen, door een tegel open te leggen en de achtervolgingsmeter naar rechts te verplaatsen. Als er een schild op een opengelegde tegel staat, krijgt de politie dat aantal versterkingsfiches. De chauffeur verplaatst zijn auto naar een van deze tegels en legt deze open, waarbij hij achtervolgd kan worden door de politie. Het kan zijn dat een tegel een gevaartoken heeft. De chauffeur kan dan hetzelfde fiche afleggen om de stunt uit te voeren of anders terug te gaan naar de vorige tegel. Elk politievoertuig dat de chauffeur achtervolgt op een tegel met een gevaarfiche zal crashen en terugkeren naar de voorraad van de speler.

Politievoertuigen die niet in de achtervolging zijn mogen één veld bewegen, en als een politieauto op dezelfde plek is als de chauffeur gaat de achtervolgingsmeter vooruit, zo niet, dan gaat hij achteruit. Als de achtervolgingsmeter het laatste veld bereikt, wint de politie onmiddellijk het spel. De politiespeler mag aan het eind van zijn beurt upgrades, zoals extra voertuigen, kopen met de versterkingsfiches.

Wanneer de politie geen nieuwe stadstegels meer kan plaatsen, moet diegene de ontsnappingsstadtegel plaatsen, en kan de chauffeur het spel winnen!

Beoordeling

Getaway Driver is een spel dat speciaal gemaakt is voor 2 spelers. Dat is perfect voor ons want wij spelen eigenlijk bijna altijd met zijn 2en. Je zit bij Getaway Driver steeds op het puntje van je stoel. Als chauffeur voel je de politie echt in je nek hijgen. Wij vinden het tof dat het spel zijn naam echt eer aan doet. 

Op het eerste zicht ziet Getaway Driver er niet spectaculair uit, de art is best dof en springt er niet echt uit. De meeples en tegels zijn wel van prima kwaliteit. Het spelregelboekje is daarbij ook erg uitgebreid en kan je snel afschrikken. Er zijn wel goede filmpjes op YouTube die het beter uitleggen. Als je de regels eenmaal onder de knie hebt is het een super spannend spel met hele leuke en unieke gameplay.

Wat wij heel sterk vinden in Getaway Driver is de asymmetrie. Je hebt als politie hele andere acties beschikbaar en je bent echt met een heel ander spel bezig. Je moet steeds goed nadenken waar je de tegels neerlegt en welke upgrades je koopt. Ga je voor een barricade of de duurste helikopter? Dit spel zet je echt aan het nadenken. Als chauffeur ben je minstens even tactisch bezig. Elke actie is steeds anders afhankelijk van waar de politie is. Als je een tegel omdraait kan je er voor kiezen om een stunt te doen, maar je zou het ook juist niet kunnen doen. Getaway Driver zit daarmee echt bomvol met tactiek.

Er zijn enorm veel acties mogelijk in Getaway Driver en je kan veel verschillende dingen doen in een beurt. Hierdoor kan het soms een beetje friemelig aanvoelen. Door deze overspoeling van acties en regels is het spel heel gedetailleerd maar moeilijk te spelen. Daardoor komt het bij ons ook niet zo vaak op tafel. Wij kunnen dit spel aanraden als je vaak met 2 spelers speelt en je van tactiek en spanning houdt.

Plus- en minpunten

+ Asymmetrie
+ Enorm veel tactiek 
+ Spannend

– Artwork is niet spetterend
– Te veel regels

Steun ons:

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Uproarious Games.