Review: Founders of Teotihuacan

In Founders of Teotihuacan ga je de competitie aan om het beste design van de stad Teotihuacan te maken!

Uitgever

Board & Dice

45-60
minuten

€47
prijs

1-4
spelers

Speloverzicht

In Founders of Teotihuacan ga je de competitie aan om het beste design van de stad Teotihuacan te maken!

Tijdens 3 of 4 rondes plaats je je actieschijven op het hoofdbord waarmee je torens kunt maken van verschillende sterktes. Elke actie die je kan doen heeft 2 opties, invloed of bouwen. Zo kan je bij het bouwen kiezen om een gebouw, tempel of pyramide te bouwen. Bij invloed kan je kiezen om grondstoffen te produceren, een offer te maken of voordelen te krijgen. Door het bouwen van de pyramide in het midden van je stad krijg je overwinningspunten, maar om die pyramide te kunnen bouwen moet je eerst je stad opbouwen om grondstoffen te verzamelen!

Als geen van de spelers nog een actieschijf heeft of als iedereen gepast heeft is de ronde voorbij. Alles wordt dan weer aangevuld en je krijg al je actieschijven weer terug. Als de rondetracker op dezelfde plek is als de eclips, dan eindigt het spel. Je krijgt dan nog punten afhankelijk van hoe goed je districten bij je pyramide passen. De speler met de meeste punten wint dan het spel!

Beoordeling

Tile placement spellen zijn meestal prachtige, ontspannende spellen. Denk bijvoorbeeld aan Cascadia, Calico en Kingdomino. Deze spellen zijn leuk om te spelen, bevatten redelijk wat uitdaging maar zijn meestal niet te vergelijken met de zwaardere eurogames die  mening bordspelspeler in zijn of haar collectie heeft. Ben jij een groot fan van tile placement, maar ook voor eurogames? Dan is Founders of Teotihuacan het perfecte spel voor jou!

Founders of Teotihuacan is een opzichzelfstaand spel in de wereld van Teotihuacan. Dit tile placement spel is niet alleen makkelijker, maar is ook sneller te leren en te spelen. Is het originele Teotihuacan voor jou nog wat te pittig? Dan kun je op deze manier toch meegenieten van het thema. 

Founders of Teotihuacan is tile placement plus. In een spel van ongeveer een uur, dompel je je onder in het Teotihuacan thema en ga je hardcore tegel leggen. Oké, hardcore is wellicht wat overdreven, maar dit spel is zeker uitdagender dan de tile placement spellen die je waarschijnlijk gewend bent. 

De uitdaging maakt Founders of Teotihuacan een uniek spel. Maar dat is zeker niet alles. Het spel bevat unieke acties, keuzes die je hersens doen kraken en een interessante puzzel. Founders of Teotihuacan heeft veel in zijn mars en dit alles samen vorm een interessant, uitdagend en crunchy puzzelspel!

Ondanks dat Founders of Teotihuacan een stapje terug is qua moeilijkheidsgraad in vergelijking met zijn grote broer, is dit spel niet aan te raden voor onervaren spelers. De spelregels zijn nog steeds redelijk pittig en het spel zelf bevat een hoop acties en elementen waar je rekening mee moet houden. Vind jij tile placement spellen alleen leuk omdat ze zo ontspannen zijn? Dan kun je Founders beter overslaan. Maar mis je soms wat uitdaging en hou je van een goede eurogame? Dan is dit het perfecte spel om toe te voegen aan je spellenkast!

Plus- en minpunten

+ Uitdagend en crunchy puzzelspel
+ Unieke gameplay

– Regels kunnen pittig zijn

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Board&Dice.