Review: Fog of Love

In Fog of Love ga je als koppel door een relatie heen werken met allebei een andere persoonlijkheid en interesse.

Uitgever

Floodgate Games

60-120
minuten

€55
prijs

2
spelers

Speloverzicht

Fog of Love is een soort simulatiespel waarin je een koppel speelt dat elkaar ontmoet en de liefde met elkaar aangaan. Het is aan jullie de taak om, zelfs met alle verschillen, je door de relatie heen te navigeren.

Je begint het spel met een aantal kaarten die je persoonlijkheid en karakter bepalen. Deze geven je aan het begin al een affiniteit met een bepaalde persoonlijkheid, of juist niet! Daarnaast heb je 3 persoonlijke scorekaarten waarop staat hoe je aan het einde van het spel score krijgt. Deze score houdt je bij op je scorekaart.

Tijdens het spel draai je steeds kaarten om van een soort campagne deck. De eerste kaart is een synopsis waarop het eerste beeld geschetst wordt. Je krijgt bij de meeste kaarten steeds keuzes die je samen of apart moet maken. Afhankelijk van de keuze krijgen spelers dan weer affiniteit met bepaalde persoonlijkheden. Soms krijg je ook direct punten of minpunten. Als de laatste kaart omgedraaid is en de laatste keuze is gemaakt is het spel ten einde en tel je de punten van je geheime kaarten bij je totaal op. De speler met de meeste punten wint het spel!

Beoordeling

Speelde jij vroeg veel Sims? Speel je het misschien nog steeds? En vond jij het geweldig om voor je Sim een heel karakter en verhaal te bedenken? Misschien is Fog of Love dan wel het perfecte bordspel voor jou! Fog of Love kun je namelijk omschrijven als Sims in een bordspel. Klinkt goed, maar speelt het ook leuk?

Fog of Love draait voornamelijk om roleplaying. Het is ook een spel dat je kunt winnen of verliezen, maar als je het spel goed speelt dan ben je hier tijdens het spelen niet mee bezig. Fog of Love moet je zien als een activiteit, een leuke avond met een vriend of vriendin. Als je Fog of Love speelt om te winnen, dan zul je het spel niet ervaren zoals het bedoeld is. 

Fog of Love is bedoeld voor fans van verhalen en mensen die graag willen en kunnen roleplayen. Hoe leuk Fog of Love is, wordt zeker ook bepaald door je tegenstander. Wanneer je dit spel speelt met iemand die geen moeite doet om in zijn of haar rol te komen, zul jij ook minder plezier hebben. 

Dit betekent niet dat Fog of Love een slecht spel is. Fog of Love is een goed uitgedacht spel met een geweldige learn as you play, uitgebreide verhalen en extra modules. Het spel kan ontzettend grappig zijn en heeft veel te bieden. Het is jammer dat niet iedereen Fog of Love zo zal ervaren, aangezien veel afhankelijk is van jezelf en je tegenspeler. 

Plus- en minpunten

+ Hilarisch
+ Leuke verhalen

– Leuker als je van roleplaying houdt
– Veel tekst op kaarten

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Floodgate games.