Review: Floriferous

In Floriferous ga je in je bloementuin rondlopen om zo de mooiste combinaties aan bloemen te verzamelen!

20-30
minuten

€25
prijs

1-4
spelers

Speloverzicht

Floriferous is een set collection spel waarin je bloemenkaarten gaat verzamelen en en combineren om punten te scoren. 

Het spel wordt gespeeld over 3 dagen waar iedereen steeds stap voor stap de bloementuin doorloopt. De bloementuin bestaat elke dag uit een aantal rijen van 5 kaarten. Elke speler begint aan dezelfde kant waarna de speler die het verst naar boven staat de eerste keus in de eerste kolom heeft. Daarna kiest de speler die daar onder staat enzovoort. Als elke speler een kaart gekozen heeft wordt dit weer opnieuw gedaan totdat de 5e kolom is bereikt. Dan begint een nieuwe dag en doe je precies hetzelfde.

Het doel van het spel is om punten te krijgen door kaarten op bepaalde manieren te verzamelen. Onder elke kolom ligt ook altijd een scorekaart die je op een bepaalde manier punten geven. Deze moet je dus ook verzamelen! Een scorekaart kan bijvoorbeeld zijn dat je een punt krijgt voor elke roze bloem. Hiernaast zijn er nog 3 gemeenschappelijke doelen waar je punten voor krijgt afhankelijk van hoe snel je het doel bereikt hebt. Aan het einde van het spel kan het dus zomaar zijn dat je kaarten hebt liggen waarvoor je helemaal geen punten krijgt.

Aan het einde van het spel tel je alle punten bij elkaar op en wint de speler met de meeste punten!

Beoordeling

Floriferous is een prachtig spel met een vrolijk, rustgevend thema. Het is het perfecte, compacte spelletje met simpele spelregels dat je op een regenachtige dag speelt met een kopje thee om de lente een beetje in huis te halen. Schijnt het zonnetje? Dan neem je Floriferous heel makkelijk mee naar buiten om dit spel te spelen terwijl je geniet van de zon. Hoe dan ook, van Floriferous word je sowieso vrolijk en zen! 

Wij zijn groot fan van set collection spellen zoals Meadow en Museum Pictura. Helaas zijn deze spellen niet super snel op te zetten en duren ze ook redelijk lang. Wanneer we zin hebben in set collection, maar gewoon even een simpel en snel spel willen spelen is Floriferous perfect! Je legt het spelletje super snel klaar, zoals de meeste kaartspellen, maar krijgt toch de diepgang en de leuke gameplay van een uitdagend set collection spel. Ideaal voor allerlei verschillende momenten. 

Floriferous is een erg veelzijdig spel. Mooi om te zien, leuk om te spelen met 2 of meer spelers, makkelijk mee te nemen en het duurt niet te lang. Allemaal pluspunten die ervoor zorgen dat dit prachtige spel vaak op tafel komt! Ondanks dat het spel zo simpel en snel is, heb je genoeg interessante keuzes om te maken. Daarnaast heeft Floriferous een interessante twist die je misschien wel kent van Kingdomino. Je bepaalt namelijk zelf de beurtvolgorde. Ga je voor de betere kaart onderaan? Of zorg je dat je volgende keer eerder aan de beurt bent door een kaart bovenaan te pakken? 

Voor ons is Floriferous de perfecte combinatie tussen een uitdagend en een ontspannen spel. Het heeft genoeg van beide. Omdat Floriferous leuk is met 2 spelers, maar ook makkelijk uit te leggen is aan nieuwe spelers, komt het spel vaak op tafel. We spelen het spel graag met zijn 2en, maar het is altijd leuk om Floriferous met nieuwe spelers te spelen. Dankzij het prachtige artwork zijn de meeste mensen meteen benieuwd naar het spel en hebben ze meteen zin om te spelen. 

Wij zouden Floriferous zeker aanraden aan fans van set collection spellen. Dit spel komt eigenlijk altijd wel goed van pas. Of je nu een spel zoekt om met 2 spelers te spelen, of juist een leuke filler voor spelletjesavonden met vrienden. Spreekt Floriferous je aan? Twijfel dan niet. Dit spel komt altijd goed van pas in jouw collectie! 

Plus- en minpunten

+ Prachtig artwork
+ Leuk met alle spelersaantallen 
+ Makkelijk, simpel en snel
+ Goede combinatie tussen uitdagend en ontspannend

 

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Pencil First Games.