Review: Exit De Eenzame Vuurtoren

In Exit: De Eenzame Vuurtoren probeer je de raadsels van de vuurtoren op te lossen om uiteindelijk het licht bovenin weer aan te zetten!

Uitgever

999Games

180
minuten

€25
prijs

1-4
spelers

Speloverzicht

Tijdens Exit: De Eenzame Vuurtoren raak je in een storm verzuild en zie je een schip dat dreigt op de klippen te slaan. Om dit te voorkomen moet je het licht bovenin de vuurtoren weer aanzetten, maar om daar te komen moet je een hoop raadsels oplossen!

We kunnen natuurlijk niets verklappen over de inhoud van de raadsels, maar wel over de gameplay. Je begint namelijk met het maken van een puzzel, op deze puzzels staan hints, vaak in de vorm van slotjes. Bij elk slotje heb je vaak een verhaal of een puzzel die je eerst op moet lossen. Die puzzles komen altijd uit op 3 cijfers die je op de codeerschijf moet draaien, aan de andere kant van de schijf staat of je het goed hebt. Als je het goed hebt kan je een kaart pakken waar het vervolg weer op staat. In totaal zijn er 4 puzzels en het spel is afgelopen als je het licht bovenin weer aan hebt gezet na de 4e puzzel!

Beoordeling

Wij zijn fan van escape puzzels, maar we moeten ook eerlijk bekennen dat we er zeker niet de beste in zijn. We vinden het daarom leuk om telkens nieuwe escape puzzels te proberen. De Eenzame Vuurtoren was onze eerste Exit escape puzzel. De Eenzame Vuurtoren begint gelijk met een spannend en duister verhaal. Je wordt gelijk in een mysterie ondergedompelt waar je meer over wilt uitzoeken.

Je begint het spel met het maken van de eerste puzzel, waarna je het eerste raadsel al op moet lossen. Dit was voor ons goed te doen. We zagen ook vrijwel gelijk wat de oplossing moest zijn. We begonnen daarom met goede hoop! Helaas verloren we die hoop in onszelf snel. Na de eerste opdracht werd het namelijk erg moeilijk. Het systeem zelf zit goed in elkaar en is erg intuïtief voor fans van escape puzzels. De opdrachten zijn echter boven gemiddeld lastig en in onze ogen vaak vergezocht. Wij kwamen meerdere keren niet tot de oplossing, zelfs niet met de hints. Hierdoor moesten we vaak in het spelregelboekje op zoek naar het antwoord. Dit zorgde voor teleurstelling in onszelf en frustratie tijdens het spelen. 

De puzzel zit kwalitatief goed in elkaar en het systeem werkt perfect. Het enige minpuntje aan de art vonden wij dat het heel donker was, waardoor je de puzzels op sommige stukken niet goed kon zien. Deze Exit puzzel is echter niet bedoeld voor escape room groentjes zoals wij. Dit is echt een escape puzzel voor de gevorderde puzzelaar. Voor ons waren de opdrachten in deze escape puzzel echt te lastig en vergezocht. Het is daarmee een echte breinbreker, terwijl wij een ontspannen puzzelavondje een stuk leuker vinden.

Kortom, voor ons was deze Exit escape puzzel niet zo geslaagd. Wij moeten eerst nog maar eens wat extra escape puzzels gaan oefenen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere escape puzzels die volgens fans van de Exit reeks een stuk makkelijker zijn. We zouden daarom zeker aanraden om de andere varianten eerst te proberen. Hou je wel van een uitdaging en ben je een doorgewinterde puzzelaar? Pak dan je kop thee erbij en ga aan de slag met deze uitdagende escape puzzel! Let op: je bent er zeker wel een uurtje of 3 zoet mee. Dus zorg dat je genoeg tijd hebt.

Plus- en minpunten

+ Spannend thema
+ Systeem werkt goed

– Te moeilijk voor beginners
– Erg donker waardoor je sommige dingen niet goed kan lezen

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door 999Games.