Review: Escape Room The Baron, The Witch & The Thief

In deze escaperoom puzzel The Baron, The Witch & The Thief ga je al puzzelend je vrouw proberen te redden uit het kasteel.

Uitgever

Identity Games

150
minuten

€18
prijs

1-2
spelers

Speloverzicht

In het escaperoom spel The Baron, The Witch & The Thief ga je al puzzelend raadsels oplossen om je vrouw uit het kasteel te bevrijden.

Je vrouw is ten onrechte beschuldigd van hekserij en meegenomen door de mannen van de baron. Ze zit opgesloten in de toren van het kasteel en het is jouw taak om haar te gaan redden. Je krijgt daarbij hulp van je buurman Gerard. Als je er klaar voor bent om te beginnen mag je het eerste vakje open maken waar een puzzel in zit en een boekje die je helpt om de raadsels op te lossen. Alle raadsels geven je samen altijd een antwoord in de vorm van cijfers of een vorm die bij de letter A, B, C of D horen. Met behulp van de decoder kan je controleren of je antwoord goed is en kan je door naar het volgende vakje. We gaan natuurlijk niet vertellen wat er in alle vakjes zit maar het zijn allemaal uitdagende raadsels! 

De regels worden tijdens het spel allemaal uitgelegd, dus je hoeft van tevoren maar een paar regels te leren. Naarmate je verder komt in het spel kom je steeds meer over het verhaal te weten. Aan het einde moet je nog een raadsel oplossen om bij de conclusie te komen. Het spel en het verhaal zijn daarna afgelopen.

Als je niet uit de raadsels komt zijn er ook hints te vinden. Deze hints geven je niet gelijk het antwoord maar geven je een zetje in de juiste richting. Als je het volledige antwoord wilt weten zul je op de website van Escape Room The Game een walktrough op moeten zoeken. Wij hebben dit niet nodig gehad, maar we kunnen ons voorstellen dat je in sommige kamers vast kan lopen. Als je hier geen last van hebt en het juist extra spannend wilt maken kan je ook een timer aanzetten om de escape room zo snel mogelijk op te lossen.

Beoordeling

Na het spelen van de eerste puzzel escaperoom Secret of the Scientist waren we laaiend enthousiast. Zo enthousiast dat we gelijk gingen zoeken of er nog een was. Tot onze teleurstelling was er nog geen vervolg, maar daar is nu verandering in gebracht!

Als je de Secret of the Scientist al gespeeld hebt kan je gelijk beginnen met spelen omdat de regels hetzelfde zijn. Het verhaal is vanaf het begin gelijk duidelijk en toegankelijk, dit maakt de hele ervaring heel spannend. Het thema moet je hierbij wel liggen want het speelt zich af in een middeleeuws kasteel. Als je dus niet van ridders en kastelen houdt kan het misschien zijn dat dit voor jou niet het leukste is. Wij vinden de gameplay los van het thema ook gewoon superleuk. Dus we zouden het nog steeds aanraden ook als je niet van het thema houdt.

Bij andere escaperooms zoals de Unlock series hadden we vaak het probleem dat we niet duidelijk verbanden zagen tussen alle kaarten en hints. Dit is bij The Baron, The Witch & The Thief echter niet het geval. Vrijwel alle raadsels zijn vrij logisch en duidelijk opgebouwd. Dat betekent zeker niet dat ze makkelijk zijn. Je bent met dit spel namelijk wel ongeveer 3 uur zoet. Wij vonden de raadsels van deze escape room net iets lastiger dan de eerste maar nog steeds prima te doen. De raadsels zijn ook heel erg verschillend. Bij het ene raadsel heb je veel ruimtelijk inzicht nodig terwijl je bij het andere raadsel weer moet rekenen. Zo blijft het spel gedurende de 3 uur heel leuk en spannend!

Een minpuntje aan deze escape room is dat de puzzelstukjes van slechte kwaliteit zijn. Sommige stukjes zaten al beschadigd in de zakjes. Sommige stukjes zaten ook al aan elkaar. Het openen van de vakjes ging soms lastig waardoor je ze snel scheurt, ben hier dus voorzichtig mee!

Als je de puzzel af hebt kan je alle onderdelen waar je op moet schrijven opnieuw printen. Daardoor kan je het doorverkopen of doorgeven aan iemand die je kent. Zo kunnen er een hoop mensen van 1 spel genieten! Wij hebben overigens nergens op getekend, dus het kan ook zonder printen.

Natuurlijk zijn escaperoom spellen nooit hetzelfde als echte escape rooms, maar sommige komen aardig in de buurt. Ben jij op zoek naar een leuk avondvullend escape spel? Dan zouden we deze of de Secret of the Scientist, mocht je die nog niet gespeeld hebben zeker allebei aanraden. Wij hebben er in ieder geval 3 uur heel veel plezier aan gehad! 

Plus- en minpunten

+ Weinig regels
+ Leuk verhaal

– Slechte kwaliteit puzzelstukjes

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Identity Games.