Review: Drawn to Adventure

Drawn to Adventure is een roll&write avonturenspel waarin je met maximaal 3 andere avonturiers op een epische tocht gaat door de vijf koninkrijken!

Uitgever

Final Frontier Games

70
minuten

€27
prijs

1-4
spelers

Speloverzicht

In het roll&write avonturenspel, Drawn to Adventure, ga jij met maximaal 3 andere avonturiers een tocht maken door de 5 koninkrijken. Tijdens deze tocht gebruik je je krachten en skills om monsters te verslaan en opdrachten te voltooien.

Een campagne van Drawn to Adventure speelt zich af over 3 kaarten die in iedere speler zijn eigen dry erase boekje staan. Elke speler begint op dezelfde plek maar daarna ben je vrij om te kiezen wat je gaat doen. Aan het begin van elke ronde dobbelt de startspeler de dobbelstenen waarna je steeds om de beurt een steen mag kiezen. Deze dobbelsteen geeft je bepaalde mogelijkheden in het spel. Zo kan je ermee bewegen, mana krijgen of quests voltooien. Mana geeft je extra krachten in het spel en quests voltooi je door de benodigde symbolen op je gekozen dobbelstenen af te leggen. Je mag vervolgens alleen bewegen op velden waarvan je de quest voltooid hebt.

Als een speler 3 ‘boss’ quests voltooid heeft maak je de ronde af en bereken je alle punten die je verdiend hebt. Mana neem je mee naar de volgende kaart en na 3 kaarten is het spel afgelopen. Degene die de beste totaalscore heeft wint het spel!

Beoordeling

Drawn to Adventure is een bijzondere roll&write. Door het campagne element moesten wij meteen aan Trek 12 denken. Je zou Drawn to Adventure kunnen zien als een soort combinatie van Trek 12 met een dungeon crawler. Een erg interessante en bijzonder leuke combinatie!

Wij hebben geen andere spellen in onze collectie die vergelijkbaar zijn met Drawn to Adventure. Trek 12 is echt alleen vergelijkbaar in het campagne element dat zich afspeelt over 3 kaarten. Drawn to Adventure is een erg origineel en verrassend spel in zijn soort. Allereerst werden wij ontzettend enthousiast van het campagne element. Wij zijn gek van campagne spellen en roll&writes, voor ons is de combinatie van die twee dus perfect. Daarnaast vinden wij het erg leuk dat je speelt met dry erase boekjes. Voor een roll&write bevat Drawn to Adventure mooie componenten die zeker bijdragen aan de spelervaring. In tegenstelling tot andere roll&writes is de herspeelbaarheid van Drawn to Adventure ook erg hoog. Door nieuwe combinaties te maken van de verschillende levels is ieder spel weer anders.

De artstyle van Drawn to Adventure is iets wat ons erg aanspreekt. Het is herkenbaar van onder andere Merchants Cove. Deze spellen onderscheiden zich door de levendige kleuren en ‘quirky’ personages.

Drawn to Adventure lijkt ons het leukste met zijn 2en. Er zit namelijk niet echt interactie in het spel. Zonder dat we het van elkaar door hadden deden wij de eerste beurten van het eerste spel eigenlijk precies hetzelfde, waardoor we ook op dezelfde plekken uitkwamen. Dit kwam omdat we eigenlijk alleen met onze eigen kaart bezig waren. De dobbelstenen voegen een klein beetje interactie toe. Ook zijn er quests waar je extra punten voor krijgt als je de eerste bent die het voltooit, maar dit is niet zo belangrijk dat je daar echt voor gaat.

Wij hebben tijdens onze campagne nog niet echt een verhaal meegekregen. Dat ontbreekt een beetje in het spel. Er staan wel wat verhalende elementen op de side quest kaarten, maar dat is het dan ook. Het verhaal maak je in Drawn to Adventure echt zelf. Wij hadden het wel leuker gevonden als het iets meer verhaal had, maar dat doet niets af aan de leuke gameplay.

Voor een roll&write duurt Drawn to Adventure erg lang. Je speelt telkens 3 spelletjes op 3 verschillende kaarten. Dit samen is aan de lange kant. Persoonlijk delen wij deze potjes altijd op door een foto te maken van de kaart en de volgende keer verder te gaan. Je hoeft dus niet alle maps in een keer te spelen.

Als je van roll&write spellen houdt en van campagne spellen waarin je samen of alleen een avontuur doorloopt is dit zeker een spel voor jou. Je moet niet verwachten dat je net als bij sommige campagne spellen een verhaal doorspeelt, maar dat maakt wel dat dit spel lekker wegspeelt. Het verhaal maak jezelf!

Plus- en minpunten

+ Uniek
+ Mooie kwaliteit dry erase
+ Asymmetrische helden 

– 3 maps duren voor een roll&write lang
– Geen duidelijk verhaal

of:

Dit spel is vriendelijk voor preview ter beschikking gesteld door Final Frontier.