Review: Dog Lover

In Dog Lover raap je kaarten, verzamel je hondenspeeltjes en eten om je honden te voeden of nieuwe trucjes te leren!

30
minuten

€23
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

Dog Lover is een set collection spel waarin je kaarten gaat rapen om je honden te voeden of speeltjes te geven.

Aan het begin van het spel heeft iedereen 1 starthond en een trucje. Op dit trucje staat op welke manier je kaarten mag pakken uit de markt van 3×3 kaarten. Deze kaarten kunnen nieuwe honden zijn, maar ook voedsel of hondenspeeltjes. Voedselkaarten lever je gelijk in voor het bijbehorende voedselblokje en mag je op elk moment op een hond leggen. Honden hebben een bepaalde voedselvoorwaarde en scoren alleen punten als ze volledig gevoed zijn en minpunten als dat niet zo is. Het is dus belangrijk om er voor te zorgen dat je niet teveel honden hebt en te weinig voedsel. 

Naast honden voeden kan je ook nieuwe trucjes vrijspelen waardoor je meer kaarten mag pakken. Met bepaalde kaarten mag je honden uit het dierenasiel halen, deze honden geven je op een speciale manier punten. Als laatste kan je ook nog hondenspeeltjes verzamelen waarvoor je punten krijgt voor elk uniek speeltje in je verzameling.

Het spel is afgelopen als de laatste ronde kaart is geraapt en iedereen evenveel beurten heeft gehad. De speler met de meeste punten heeft het beste voor de honden gezorgd en wint het spel!

Beoordeling

Ben jij een katten- of hondenmens? Eigenlijk maakt het antwoord op die vraag niet uit, want AEG heeft zowel de spellen Cat Lady als Dog Lover. Dog Lover is de opvolger van Cat Lady. Wij hebben Dog Lover in onze collectie. Een kaartspel dat ons terug doet denken aan de tijd waarin Nintendogs helemaal hip was. Zorgen voor schattige puppies? Dat doe je nu in Dog Lover!

Dog Lover is een set collection kaartspel met een super schattig thema. Zelf zijn we gek op zowel honden als katten, dus voor ons maakt de versie die we spelen niet per se uit. Wel is Dog Lover de versie met iets meer opties. Omdat het spel gemaakt is na Cat Lady, bevat Dog Lover diverse verbeteringen. Zelf hebben we Cat Lady gespeeld via de app en we kunnen concluderen dat Dog Lover de iets geavanceerdere versie is van Cat Lady. Wij zouden daarom de voorkeur geven aan Dog Lover.

Dog Lover is een snel en luchtig kaartspel dat je tevens binnen een paar minuten uit kunt leggen aan nieuwe spellers. Dankzij het schattige thema zal het spel ook bij veel mensen in de smaak vallen. Handig, want dan heb je sowieso een leuk spelletje om te spelen! Wij vinden Dog Lover namelijk erg leuk. De wijzigingen ten opzichte van Cat Lady maken Dog Lover net wat uitdagender en speelser, zonder het spel te moeilijk of uitgebreid te maken. 

Set collection spellen vinden wij vaak leuk met zowel 2 als meerdere spelers. Dit geldt ook voor Dog Lover. Het spel speelt soepel en snel, zelfs met 4 spelers. Je bent weer aan de beurt voordat je het door hebt. Het is echt een typisch spel dat je na het spelen meteen nog een keer wil doen omdat het zo snel voorbij ging. Het enige nadeel daaraan vinden we de set up. Voor een simpel spel is het opzetten van Dog Lover nog best wel wat werk. Je moet veel kaarten uitzoeken en dit voelt best wel als een heel karwei. Dit is de enige reden waarom wij Dog Lover misschien niet meteen nog een keer zouden spelen. Verder heeft Dog Lover voor ons de potentie om vaak op tafel te komen!

Als je fan bent van honden en simpele set collection spellen, dan is Dog Lover zeker een spel dat niet in je collectie mag ontbreken. Succes gegarandeerd!

Plus- en minpunten

+ Leuk thema
+ Makkelijk, simpel en snel
+ Speelt vlot ook met 4 spelers
+ Leuke aanpassingen ten opzichte van Cat Lady

– Set up kost redelijk veel tijd

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Alderac Entertainment Group.