Review: Dice Throne

In Dice Throne speel je een held met unieke krachten en vaardigheden. Met behulp van dobbelstenen probeer je je tegenstander te verslaan!

Uitgever

Roxley Games

30
minuten

€75
prijs

2-6
spelers

Speluitleg

Dice Throne is een snel spelend dobbelspel voor 2 tot 6 spelers in de vorm van een vechtspel. Iedere speler kiest een held met eigen unieke krachten en vaardigheden. Om de beurt ga je elkaar aanvallen om zo uiteindelijk als laatst overlevende held over te blijven. Op je spelersbordje staan verschillende acties en aanvallen. Deze acties kun je activeren met behulp van dobbelstenen. Daarnaast kun je kaarten spelen, hiermee kun je onder andere je spelersbordje upgraden of dobbelstenen beïnvloeden. 

Iedere held kan zichzelf ook verdedigen tijdens of na een aanval. Als je aangevallen wordt door een tegenstander verlies je levenspunten. Dit kun je proberen te voorkomen door je verdedigingsactie uit te voeren. Helaas kun je jezelf niet tegen alle aanvallen verdedigen. Word je aangevallen en kom je daarmee op 0 levenspunten te staan? Dan is je held dood en verlies je het spel. 

Dice Throne Season 1 ReRolled bevat 8 verschillende helden. Iedere held heeft een andere moeilijkheidsgraad en eigen krachten en vaardigheden. 

Beoordeling

Wij waren overdonderd toen Dice Throne binnenkwam. De Season 1: ReRolled Battle Chest is echt een pareltje. Elke held zit verpakt in een eigen doosje met een handige insert waar alles in past. Als je het spel mee wilt nemen kan je de helden die je wilt spelen los meenemen, super handig! De dobbelstenen zijn een van de mooiste die we tot nu toe gezien hebben en alle onderdelen zoals de draaischijven en spelersborden zijn van hoge kwaliteit. Bij elke held staat aangegeven hoe hoog de complexiteit is. Als je een beginnende speler bent kun je dus beter makkelijke helden spelen. Dat ze makkelijker te spelen zijn betekent zeker niet dat ze slechter zijn!

Dice Throne is een snel spel wat je makkelijk op kan pakken. Het is wel uitdagend en lastig om er goed in te worden. Als je niet van gelukselementen houdt is dit geen spel voor jou. Er zit namelijk heel veel geluk in het spel omdat het helemaal afhangt van wat je met je dobbelstenen gooit. Zo kan het zijn dat je in de eerste beurt toevallig gelijk je beste kracht gooit (die kans is wel heel klein). Dit kan best oneerlijk aanvoelen voor de andere spelers. Dit kan voor mensen een voordeel of een nadeel zijn. Wij houden normaal niet zoveel van dobbelstenen, maar omdat iedereen hier van geluk afhankelijk is maakt het niet zoveel uit. 

Je kan Dice Throne spelen met 2 tot 6 spelers. Wij denken dat het spel met 2 spelers het leukste is. Hierdoor ligt het tempo net iets hoger en hoef je met net iets minder effecten rekening te houden. Met meerdere personen kan je snel het overzicht verliezen. Ook kan het dan vrij oneerlijk worden als 2 personen besluiten op 1 persoon te gaan.

Het spel is ondanks dat het een grote geluksfactor heeft redelijk goed gebalanceerd. Elke held heeft hele andere vaardigheden, maar toch lijken ze in de basis wel wat op elkaar. Het is niet zo dat de ene held veel betere krachten heeft dan de andere. Doordat je elke held op een hele andere manier moet spelen blijft het spel leuk. Je kan ervoor kiezen om steeds een andere held te spelen, of juist om de krachten van een specifieke held beter onder de knie te krijgen. 

Als je houdt van spellen met prachtige componenten en je wel tegen een hoge geluksfactor kunt, dan kunnen we Dice Throne zeker aanraden! Het is een makkelijk te leren, maar uitdagend spel dat zeker ook op de lange termijn niet gaat vervelen. Wat ons betreft is het het perfecte spel om te spelen als je vaak met 2 spelers bent. 

Plus- en minpunten

+ Prachtige componenten
+ Hele handige insert
+ Veel keuze uit helden

– Heel erg afhankelijk van geluk

Steun ons:

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Roxley Games.