Uitbreiding: Dice Throne Adventures

In Dice Throne Adventures neem je het samen met je vrienden en bekende helden op tegen monsters en eindbazen!

Uitgever

Roxley Games

90-120
minuten

€85
prijs

1-4
spelers

Speloverzicht

In Dice Thrones Adventures ga je met de bekende helden uit de andere Dice Throne spellen op avontuur.

Een campagne van Dice Throne Adventures bestaat uit verschillende avonturen. Voordat je een eindbaas kan uitdagen doe je altijd een portal crawl scenario. In deze scenario’s leg je het speelveld klaar en moet je samen met de andere helden een portaal zien te activeren en bereiken. Ondertussen kan je schatten vinden en monsters tegenkomen. Het verslaan van deze monsters werkt eigenlijk een beetje op dezelfde manier als een potje Dice Throne. Aan het einde van een portal crawl scenario kan je upgrades kopen met het geld wat je verdiend hebt. 

Na een portal crawl moet je het opnemen tegen een eindbaas. Hier zijn er in totaal 4 van. Deze eindbazen zijn erg sterk en hebben hun eigen spelersbord en krachten. Als je The Mad King hebt verslagen heb je het spel gewonnen en kan je eventueel een nieuw avontuur beginnen met andere helden!

Beoordeling

Dice Throne Adventures is een uitbreiding van Dice Throne waar wij al sinds dag 1 naar uitkijken. Omdat wij gek zijn op coöperatieve en campagne spellen, hadden we hoge verwachtingen van Dice Throne Adventures. Deze uitbreiding zou onze Dice Throne ervaring, wel eens naar een hoger level kunnen tillen!

Het probleem met hoge verwachtingen, is dat ze vaak ook voor teleurstelling kunnen zorgen. Helaas gebeurde dit bij ons deze keer ook. Wij vinden Dice Throne erg leuk omdat het een simpel spel is met een snelle set up. Dit raak je bij Dice Throne Adventures eigenlijk meteen kwijt. Logisch, want het is ook een uitgebreider campagne spel. Toch voelde het allemaal een beetje too much voor ons. De tijd die je investeert in het opzetten en het spelen van het spel, was het voor ons niet waard. Wij hadden hoge verwachtingen van de gameplay, maar deze vonden wij niet veel beter dan het basisspel van Dice Throne. Persoonlijk geven wij daarom nog steeds de voorkeur aan het basisspel. 

Onze ervaring met Dice Throne Adventures was eerder frustrerend dan vermakelijk. Vooral onze eerste potjes waren niet de beste. Sommige regels waren ons niet duidelijk, waardoor we uren bezig zijn geweest met het lezen op BoardGameGeek en het kijken van playthrough videos. Verder hadden wij tijdens het eerste hoofdstuk het gevoel alsof we constant hetzelfde aan het doen waren. Je beweegt naar een nieuwe tegel, daar is een minion waar je tegen gaat vechten en in diezelfde volgorde herhaalt dit zich meerdere keren. Voor ons duurde een potje met die opzet eigenlijk al te lang. Na het proberen van verschillende hoofdstukken met verschillende helden, kwamen wij tot de conclusie dat wij veel meer plezier beleven aan de gewone, 1v1 Dice Throne. Dat is overigens ook helemaal oké, want Dice Throne is in de basis al een ontzettend leuk spel!

Wij wilden Dice Throne Adventures echt ontzettend graag leuk vinden. De productie van dit spel is ge-wel-dig. Het uitpakken en organiseren van de doos is al een feestje op zich. Het ziet er allemaal ontzettend leuk en goed uit, waardoor wij meteen zin kregen om het spel te ontdekken. Mede hierom kunnen wij zeker snappen waarom zoveel mensen wel fan zijn van Dice Throne Adventures. Ben je bijvoorbeeld groot fan van Dice Throne en dungeon crawlers? Misschien valt Dice Throne Adventures dan bij jou beter in de smaak! Wij waren in ieder geval groot fan van de looks, maar helaas niet van de gameplay zelf. Voorlopig blijven wij toch gezellig tegen elkaar spelen in Dice Throne, in plaats van coöperatief in Dice Throne Adventures. 

Plus- en minpunten

+ Prachtig artwork en componenten
+ Hoge kwaliteit

– Onduidelijke regels
– Veel downtime en lange speeltijd

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Roxley Games.