Review: Colour Square

Speel met getallen en kleuren in Colour Square. Test je rekenvaardigheden in dit roll & write spel waarin tactiek en geluk samenkomen!

Uitgever

Spiel Das!

20-30
minuten

€15
prijs

1-6
spelers

Speloverzicht

In Colour Square ga je met behulp van gekleurde dobbelstenen vakjes invullen om aan een bepaald totaal te voldoen!

Elke speler krijgt een vel met daarop velden met een cijfer met gekleurde vakjes ernaast. De 4 verschillend gekleurde vakjes moeten samen precies het cijfer in het midden worden. Als je aan de beurt bent mag je de dobbelstenen gooien, 4 gekleurde (rood, geel, groen en blauw) en 1 witte. Je kiest dan 2 van de gekleurde dobbelstenen om in je vakjes te vullen. Je mag dus een rood cijfer alleen in een rood vakje zetten. De spelers die niet aan de beurt zijn moeten de witte dobbelsteen invullen op een plek naar keuze. Als je een dobbelsteen niet in kan of wilt vullen mag je deze onderaan je blad zetten en krijg je minpunten gelijk aan het aantal ogen van die dobbelsteen, dit mag je maximaal 2 keer doen.

Als je het laatste vakje invult en alle cijfers opgeteld zijn hetzelfde als het getal in het midden, dan geef je dit aan en zet je een cirkel om het getal. Alle andere spelers moeten dit vak nu afkruisen en mogen hier geen getallen meer invullen. Je krijgt dus ook geen punten hiervoor (tenzij je in dezelfde beurt het vakje compleet hebt!).  Mocht je het laatste getal invullen maar niet de waarde hebben bereikt die in het midden staat, dan streep je dit vakje door en krijg je aan het einde van het spel minpunten. Het spel is afgelopen als een speler geen getallen meer in kan vullen. Je telt dan alle punten van je omcirkelde (dus complete) vakjes op. Daarnaast krijg je ook nog punten voor vakjes die je naast elkaar compleet hebt. De speler met de meeste punten wint het spel!

Beoordeling

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, vermakelijke dobbelspelletjes zoals Keer op Keer en Qwixx. Colour Square is een nieuw spelletje van SPIEl DAS! Verlag dat uitstekend in dat rijtje past. Dit nieuwe dobbelspelletje met makkelijke regels heeft een plekje gekregen in onze collectie en (spoiler!) is erg vermakelijk.

Net zoals de andere, typische dobbelspelletjes zoals Keer op Keer en Qwixx heb je Colour Square binnen no time geleerd. De set up kost ook geen tijd en daarmee is dit een spelletje dat je meteen op tafel legt om te gaan spelen. Daarnaast is het spel compact en dus ideaal om mee te nemen. Een potje Colour Square speel je super makkelijk ook onderweg. Even wachten in de wachtkamer? Een dagje naar het strand of een drankje doen op het terras? Het kan allemaal onder het genot van een spelletje.

Colour Square is simpel om te leren, maar het spelletje bevat een leuke puzzel. Je moet namelijk echt wel nadenken tijdens het spelen van dit spelletje. Wanneer je slecht bent met cijfers en rekenen, is Colour Square meteen een leuke oefening. Win win! Wie zegt dat het spelen van spelletjes niet nuttig kan zijn? 😉

De simpele spelregels in combinatie met de leuke puzzel, maken van Colour Square een erg vermakelijk en toegankelijk spelletje. Dankzij de verschillende kanten van het scoreblokje zit er ook nog eens een extra ‘variant’ in het spel die zorgt voor meer herspeelbaarheid. Dit is dus zeker een spelletje in je collectie waar je veel plezier aan zult beleven. Wij pakken Colour Square er in ieder geval vaker bij als we op zoek zijn naar een snel, leuk dobbelspelletje!

Plus- en minpunten

+ Simpele regels en makkelijk te leren
+ Leuke puzzel
+ 2 ‘varianten’

– Kan frustrerend zijn als je echt slecht bent met cijfers

Tip: koop dit spel samen met meerdere mensen zodat je maar één keer bezorgkosten betaalt!

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Spiel Das!