Review: Candy Lab

Heb je als kind ooit ervan gedroomd hoe het is om in een snoepfabriek te werken? Met het kaartspel Candy Lab kun je deze droom in werkelijkheid laten gaan!

Uitgever

Funnyfox

+/- 15
minuten

€20
prijs

2-4
spelers

Speluitleg

Heb je als kind ooit ervan gedroomd hoe het is om in een snoepfabriek te werken? Met het kaartspel Candy Lab kun je deze droom in werkelijkheid laten gaan! In het spel Candy Lab ga je aan de slag als medewerker in een snoepfabriek. De machines in jouw Candy Lab draaien op volle toeren! Ga aan de slag met het inpakken van je bestellingen. Weet jij de meeste bestellingen en snoepjes binnen te slepen? Dan win je het spel! 


Wanneer je Candy Lab gaat spelen leg je alle candybars in willekeurige volgorde naast elkaar op tafel. Vervolgens kun je met de zogenaamde bestellingskaarten jouw juiste combinatie van candybars uit de voorraad pakken. Deze snoepjes zijn nu voor jou! Eet ze vooral niet op. Je tanden zullen er in eerste instantie niet blij mee zijn, maar de candybars hebben ook nog speciale acties! Met de verschillende acties op de candybars kun je voor jezelf voordelen binnenslepen én vooral je tegenspeler dwarszitten. 

 

In Candy Lab kun je op veel verschillende manieren punten scoren. Je kunt punten krijgen voor de waardes op je candybars, de waarde van je voltooide bestellingen en met het behalen van de gouden candy cane! Het spel eindigt wanneer een speler de laatste bestellingskaart van de trekstapel pakt of wanneer een speler de laatste candybar van tafel pakt. In het laatste geval sleept diezelfde speler ook de gouden candy cane binnen! Deze candy cane kan je zomaar net genoeg punten geven om het spel toch op het nippertje nog te winnen.

 

Beoordeling

 Candy Lab zorgt sowieso voor twee emoties bij iedereen: je wordt vrolijk van de kleurrijke verpakking én je krijgt zin in snoepjes. Wij werden van de doos al erg enthousiast. Gelukkig zijn we dat nog steeds na het spelen van het spel!

Candy Lab is een snel maar tactisch kaartspel. Je kunt zeggen dat je een klein beetje geluk kunt hebben bij het trekken van de juiste bestellingskaarten, maar het is aan jou om daar de juiste tactiek omheen te bouwen. Candy Lab is een gezellig spelletje waar veel interactie in zit. Wat ons betreft perfect wanneer je zin hebt in een snel spelletje of tijdens een spelletjesavond met vrienden. Candy Lab speel je makkelijk tussen wat grotere spellen door. De spelregels zijn duidelijk uitgelegd en niet moeilijk te leren. Daarnaast zet je het spel in minder dan 5 minuten klaar op tafel.

Het spel kan aan het eind nog best spannend worden. Het wordt namelijk steeds lastiger om bestellingen te kunnen voltooien omdat er steeds minder candybars op tafel liggen. Daarnaast wil je natuurlijk zelf degene zijn die de laatste snoepjes pakt zodat je de gouden candycane krijgt! Maar door de verschillende acties op de snoepjes kan het zomaar zijn dat je 2 snoepjes mag pakken, maar er ook weer 1 terug moet leggen. Dit kan een tijdje doorgaan en daardoor blijft het tot op het laatste moment spannend wie nou de gouden candycane krijgt. Je wil die laatste snoepjes van tafel kunnen pakken! We kunnen ons ook voorstellen dat het een beetje irritant wordt als het te lang doorgaat, maar dit was bij ons nog niet het geval. Wij zaten telkens op het puntje van onze stoel. 

Spelen met 2 spelers

Candy Lab speelt erg goed met 2 spelers. In de spelregels is een extra regel toegevoegd voor een spel met 2 spelers. Dit vinden wij echt een pluspunt. Goed dat hierover is nagedacht door FunnyFox. Wanneer je met 2 spelers speelt leg je namelijk een set kaarten voor de ‘3e hand’ op tafel neer. Zelf houden wij niet zo van een dummy speler, maar dat is bij dit spel gelukkig niet de functie van de 3e hand. De 3e hand gebruik je eigenlijk alleen wanneer je als gevolg van een snoepje van kaarten moet wisselen met iemand anders. Door de 3e hand heb je iets meer keuze dan alleen de kaarten van je tegenstander. Wat ons betreft werkt dat goed!

 Plus- en minpunten

+ Makkelijk te leren spelregels
+ Snel op te zetten
+ Veel interactie
+ Mooie artwork en onderdelen

Je speelt dit spel niet de hele avond lang
Grote doos voor de inhoud

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door de uitgever.