Review: Busy Beaks

Ontdek Australië's meest fascinerende vogels in Busy Beaks. Verzamel de meeste vogelkaarten en race naar de overwinning!

Uitgever

Joey Games

25
minuten

€35
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

Busy Beaks is een set collection spel waarin je zoveel mogelijk sets van vogels gaat verzamelen.

Je begint het spel met een aantal kaarten op tafel en een aantal kaarten in je handen. Op tafel liggen altijd minimaal 3 rijen met 3 kaarten. Als je aan de beurt bent mag je ten eerste een vogelkaart spelen aan het uiteinde van een rij. Elke vogel heeft een andere actie waarmee je bijvoorbeeld weer andere kaarten mag pakken. Een voorbeeld hiervan is 2 verschillende vogelkaarten pakken. Na het eventueel spelen van een vogelkaart mag je een zwerm scoren. Als je minimaal 5 kaarten van dezelfde soort vogel hebt mag je deze scoren en voor je neer leggen. Je pakt dan ook gelijk de hoogste eitegel die er nog ligt. Na deze 2 acties pak je een kaart van de gedekte stapel en vul je de kaarte weer aan als dat nodig is.

Het spel gaat door totdat alle eitegels op zijn. De speler die dan de meeste eieren heeft wint het spel!

Beoordeling

Busy Beaks is een snel kaartspel waar verrassend veel tactiek en speelplezier in verstopt zit! Dit vlotte kaartspel is geschikt om te spelen met kinderen vanaf 8 jaar, maar zal zeker ook bij volwassenen goed in de smaak vallen. Wij spelen ook graag een potje Busy Beaks, zonder kinderen.

Het spel bevat een simpele, maar tactische race naar de overwinning. Je wil namelijk zo snel mogelijk de meeste flocks verzamelen zodat je de meeste punten kunt scoren. Omdat iedere vogel een eigen unieke vaardigheid heeft, biedt het spel genoeg uitdaging. De verschillende sets die je kunt gebruiken zorgen daarnaast voor genoeg variatie en meer herspeelbaarheid. Dit maakt dit simpele en snelle kaartspel, toch een mooie aanvulling op je spellencollectie!

Wij vinden Busy Beaks erg leuk om te spelen. Met 2 spelers is het namelijk echt een spannende race naar de overwinning. Het spel is qua scoring ontzettend tight. Vaak scheelt het bijna niets en komt het echt op de laatste acties aan. Dit kan frustrerend zijn, maar maakt het ook juist ontzettend spannend. Wij vinden het in ieder geval niet vervelend. 

Een potje Busy Beaks duurt niet lang en daarmee is het voor ons een ideale filler game. Het is altijd fijn om dit soort simpele, maar vermakelijke kaartspellen achter de hand te hebben. Voor ons is Busy Beaks daarmee een mooie toevoeging aan onze collectie kaartspellen. 

Plus- en minpunten

+ Simpele spelregels en makkelijke gameplay
+ Veel variatie dankzij meerdere kaartensets

– Scoring is erg tight

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door JOEY GAMES.