Review: Azul mini

In deze mini versie van het welbekende Azul bouw je de muren van je paleis met de prachtigste tegels uit de omgeving!

Uitgever

Asmodee

30-45
minuten

€20
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

Azul mini is zoals de naam misschien al verklapt een verkleinde versie van de originele Azul. Het spel speelt dus exact hetzelfde.

Je begint het spel met het vullen van de schijven met 4 tegels. Een voor een mag je nu tegels van de schijven gaan pakken, maar alleen in dezelfde kleur. De rest van de tegels die op de schijf blijven liggen leg je in het midden. Tegels die je zojuist gepakt hebt leg je op je persoonlijke bord in een rij naar keuze. Kan je een tegel niet plaatsen? Dan gaat deze op de rij onderaan je bord. Hier krijg je minpunten voor aan het einde van de ronde. Als alle tegels van het midden gepakt zijn mag je van je volle rijen op je speelbord 1 tegel in je muur leggen. De andere tegels leg je af. Je krijgt dan gelijk punten afhankelijk van hoeveel tegels er grenzen aan de zojuist geplaatste tegel in je muur.

Het spel is afgelopen als een speler een horizontale rij compleet heeft in zijn muur. Als dit niet het geval is speel je een nieuwe ronde. Als dit wel zo is speel je de ronde uit en telt al je punten bij elkaar op. De speler met de meeste punten is de winnaar!

Beoordeling

Na het spelen van Azul Zomerpaviljoen waren we gelijk enthousiast over de Azul reeks. Daarom gaven we de originele Azul ook een kans op BoardGameArena. Na menig potjes van de originele Azul kwam het nieuws van Azul Mini. Het perfecte moment voor ons om deze klassieker aan onze collectie toe te voegen. Nu kunnen we helemaal op elk moment genieten van een potje Azul. Zowel online, als onderweg.

Azul is een simpelweg goed spel dat veel mensen aanspreekt. De regels zijn duidelijk, er is een leuke puzzel aanwezig en het blijft leuk om te spelen. Het is dan ook ideaal dat er nu een mini variant is die je gemakkelijk mee kunt nemen. Wij hebben Azul Zomerpaviljoen al eens op een bankje in het park gespeeld, maar hoeveel beter zou dat zijn met deze Azul Mini variant? 

Je kan zien dat er goed nagedacht is over de uitvoering. De persoonlijke bordjes hebben sliders waarmee je je punten bij kan houden en de mini tegels passen goed op het bord. Het is het perfecte spel om in je tas te stoppen voor wanneer je net iets meer wil dan de standaard kaart- en dobbelspellen voor onderweg. 

Azul Mini komt in een zak waar alles in past, je kan het dus echt ook overal mee naar toe nemen. Op het strand, in de trein of in het vliegtuig. Niks is te gek! Bij ons gaat Azul Mini ook zeker mee in de koffer voor op vakantie! 

Plus- en minpunten

+ Compacte versie van het klassieke Azul
+ Klein maar fijn 😉

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Asmodee.