Review: Animals Gathering

In Animals Gathering ga je als magiër stenen verzamelen om het duister tegen te gaan en dieren tot leven te wekken!

30-45
minuten

€?
prijs

2-5
spelers

Speloverzicht

In Animals Gathering ga je als magiër de juiste magische stenen verzamelen om de dieren van het woud tot leven te wekken!

Je begint het spel met een unieke magiërkaart die je een permanente kracht geeft tijdens het spel. Daarnaast mag je uit een set van 3 magische dieren 1 dier kiezen als startkaart. Deze dieren moet je gaan vullen met magische stenen om ze tot leven te wekken. Tijdens een beurt heb je 2 opties: Je mag een dier uit de markt pakken of je mag dobbelstenen gaan rollen om stenen te krijgen. Een dier uit de markt leg je bij je andere, nog niet tot leven gewekte, dieren. Wil je stenen gaan verzamelen, dan rol je dobbelstenen gelijk aan 6 min het aantal onvoltooide dieren wat je hebt. Als je dus 3 dieren hebt liggen, rol je 3 dobbelstenen. Op de dobbelstenen staan vormen van stenen aangegeven die je mag pakken en op een dierkaart mag leggen. Als je een vorm niet kan plaatsen, dan mogen alle andere spelers deze vorm pakken als ze dat kunnen. Elke dobbelsteen heeft een andere verdeling aan vormen dus je moet goed bedenken welke je wilt gebruiken.

Als je na het plaatsen van een vorm (wat dus ook tijdens iemand anders zijn beurt kan) een dier vol hebt, wek je deze tot leven. Tot leven gewekte dieren hebben vaak een bepaald effect. Dit zijn bijvoorbeeld permanente effecten of einde spel effecten maar ook effecten die elke keer dat je een dier tot leven wekt triggeren. 

Het spel eindigt zodra een speler 5 dieren tot leven gewekt heeft. Hierna tel je alle punten bij elkaar op die je van je dieren krijgt of van einde spel effecten. De speler met de meeste punten wint het spel!

Beoordeling

Animals Gathering is een prachtig, origineel familiespel dat zowel de familie speler als de expert speler goed zal vermaken. Dit relatief onbekende spel heeft ons erg positief verrast en verdient wat ons betreft meer aandacht!

Ten eerste ziet het spel er prachtig uit. Het thema is leuk en dit is mooi doorgevoerd in het artwork en in de kleurrijke crystals die je tijdens het spelen gebruikt. De manier waarop je met de crystals de dieren maakt is ook erg leuk gedaan. Alleen al het kijken naar de kaarten blijft om die reden leuk. Daarnaast waren we ontzettend verrast dankzij de kwaliteit van het spel. De doos komt met een super handige insert en de punchboards zijn van top kwaliteit. Je merkt aan alles dat er veel liefde is besteed aan het spel. Wij vinden het meer dan terecht dat dit spel ook liefde terugkrijgt! 

De regels zijn erg simpel. Zeker wanneer je de spells weglaat kun je Animals Gathering prima met kinderen spelen. Is het voor expert spelers dan saai? Nee, zeker niet! Persoonlijk spelen wij wel standaard met de spell kaarten aangezien dit een leuke toevoeging is. Maar ook in de basis is Animals Gathering een leuk spel waar genoeg tactische keuzes in zitten om ook de veelspeler te kunnen vermaken.

Er komt wat geluk bij het spel kijken, maar je kunt hier slim mee omgaan. Op je kaartje staat namelijk precies welke symbooltjes er op de verschillende kleuren dobbelstenen staan. Je bepaalt zelf welke dobbelstenen je rolt. Op deze manier kun je het geluk in het spel dus beperken. 

Animals Gathering bewijst wederom dat een simpel spel ontzettend veel kan bieden. Dit is oprecht een spel dat we met liefde meerdere keren achter elkaar spelen. Het is daarnaast een spelletje dat we graag introduceren aan nieuwe spelers. Animals Gathering krijgt zeker een mooi plekje in onze collectie. Wat ons betreft, verdient hij ook een plekje in de jouwe! 

Plus- en minpunten

+ Simpele regels maar biedt genoeg diepgang
+ Mooi artwork en hoge kwaliteit productie

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Wonderful World Board Games.