Review: Angry Raccoons

Kruip in de huid van een Hillbilly en kroon jezelf tot koning van het trailerpark! - Test je geluk en pest je tegenstanders in dit kaartspel.

10-20
minuten

€25
prijs

2-5
spelers

Speloverzicht

In Angry Raccoons probeer jij de beste Hilbilly te worden door alle andere Hilbillies te verslaan!

Angry Raccoons is opgedeeld in 2 fases. In de eerste fase ga je raccoons temmen. Hierbij heb je tijdens een beurt de keuze om een raccoonkaart om te draaien en te temmen, om drankkaarten te pakken of om een gokje te wagen. Als je een raccoon wilt temmen ga je dobbelen tegen deze raccoon. Je probeert daarbij hoger te dobbelen dan een tegenstander die voor de raccoon speelt. Als je de meerderheid van de 3 rondes wint, krijg je de raccoon.

In de 2e fases kun je je gewonnen raccoons laten vechten met raccoons van andere spelers. Nu ga je dobbelen tegen deze speler. Bij het dobbelen (in beide fases) mag je ook kaarten inzetten die het resultaat manipuleren of bepaalde krachten ongeldig maken. Win je de meerderheid van de rondes? Dan moet de andere speler een raccoon afleggen. De speler die als laatste nog raccoons over heeft wint het spel!

Beoordeling

Ben je fan van grappige party spelletjes met maf artwork zoals bijvoorbeeld Exploding Kittens? En ben jij altijd op zoek naar nieuwe, makkelijke spelletjes met veel interactie? Dan is Angry Raccoons, een nieuw party spel van Nederlandse bodem, perfect voor jou! 

Angry Raccoons valt meteen op dankzij het grappige, maffe artwork. Het spelletje past daarmee prima in het rijtje van spellen zoals Exploding Kittens en Happy Little Dinosaurs. Dit kleurrijke spelletje weet je aandacht daarmee goed te vangen. Het spel past ook qua speeltijl goed in dat rijtje thuis. Angry Raccoons is een simpel dobbelspel dat je makkelijk kunt leren en binnen no time op tafel legt. 

Vanwege de hoge mate van interactie en het duidelijke pest gehalte, is Angry Raccoons het meest geschikt voor grotere groepen. In ieder geval meer dan 2 spelers. Spellen met veel negatieve interactie werken met 2 spelers namelijk minder goed, omdat je constant dezelfde tegenstander aan het pesten bent.

Net zoals de meeste dobbelspellen, bevat Angry Raccoons een hoge mate van geluk. Het spel kan het je flink lastig maken en dit kan erg frustrerend zijn. Soms heb je dankzij slechte worpen en het trekken van de verkeerde kaarten, eigenlijk geen schijn van kans om te winnen.

Angry Raccoons is een leuk spel voor groepen vrienden die graag een snel en grappig spelletje spelen. Voor ons is Angry Raccoons niet het meest geschikte spel. Het bevat namelijk meerdere elementen, zoals negatieve interactie, die wij minder leuk vinden. Vind jij dit wel grappig en ben je op zoek naar een nieuw, makkelijk dobbelspel? Dan is het wel de moeite waard om eens verder te kijken naar Angry Raccoons!

Plus- en minpunten

+ Simpele regels en makkelijk te leren
+ Grappig en kleurrijk artwork

– Hoge geluksfactor
– Veel negatieve interactie

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door StartBoard Games.