Review: Alles op 1 Kaart

In Alles op 1 Kaart ga je dobbelen om kleuren af te kruisen op 1 van je scorekaarten.

Uitgever

NSV Games

15-20
minuten

€16
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

Alles op 1 Kaart is een roll & write spel waarin je kleuren gaat aftekenen op je kaarten.

Je begint het spel door 2 willekeurige kaarten te pakken. Deze kaarten moet je zien te vullen met behulp van kleuren op dobbelstenen. De startspeler begint met dobbelen en mag in totaal 3 keer gooien. Je mag daarbij zelf bepalen wat je opnieuw gooit. Vervolgens mogen beide spelers de kleuren af gaan tekenen op 1 van hun scorekaarten. Je mag alleen kleuren af tekenen als je alle dobbelstenen in die kleur kan gebruiken. Zodra je 3 rijen van kleuren op een kaart helemaal vol hebt scoor je die kaart. Je telt de punten van elke rij bij elkaar op en eventueel de punten die je voor de rijen met ster krijgt. Deze kaart leg je dan apart en dan pak je een nieuwe kaart.

Het spel is afgelopen als een speler zijn 4e kaart heeft gescoord. De speler met de meeste punten over alle scorekaarten wint dan het spel!

Beoordeling

Iedereen met ook maar een beetje een bordspellen collectie, heeft waarschijnlijk kleine spelletjes zoals Qwixx, Keer op Keer en Regenwormen thuis liggen. Inmiddels hebben wij zelf honderden spellen thuis liggen, waaronder zeker ook de nodige complexere spellen, maar ook wij hebben genoeg kleinere en simpelere spelletjes in onze collectie. Op zijn tijd zeggen wij zeker geen nee tegen een simpel en ontspannen dobbelspelletje. Wel is het fijn om wat keuze te hebben, zodat je niet altijd hetzelfde speelt. Gelukkig zijn er genoeg roll & writes om uit te kiezen, zoals bijvoorbeeld All on 1 Card. 

All on 1 Card is een ontzettend simpel spelletje dat je zou kunnen plaatsen tussen Qwixx en Keer op Keer. Het is net een stapje uitgebreider dan Qwixx, maar nog wel makkelijker dan Keer op Keer. Net zoals deze 2 spellen, is All on 1 Card super simpel en super snel. Je hebt het spel in minder dan 5 minuten uitgelegd en speelt het spel in ongeveer een kwartiertje. 

Wij kunnen een snel en simpel spelletje als All on 1 Card zeker waarderen. Tussen het inmiddels grote aanbod van roll & writes, biedt All on 1 Card toch weer net iets nieuws. Het spel bevat een klein push your luck element dat zorgt voor lastige keuzes. Het feit dat een spelletje zo simpel als dit, toch nog spannend kan zijn, is wat ons betreft erg leuk. 

Worden in jouw collectie Qwixx en Keer op Keer nog steeds vaak gespeeld? Dan zul je met All on 1 Card zeker geen miskoop doen. Wat ons betreft is dit dan de perfecte aanvulling op jouw collectie. Kun je ooit teveel simpele roll & writes hebben, denk je misschien? Wat ons betreft niet. Het leukste aan deze spelletjes is namelijk dat je er snel een paar achter elkaar kunt spelen. Dan is variatie bij ons in ieder geval zeker welkom!

 

Plus- en minpunten

+ Snel en simpel
+ Leuk push your luck element
+ Dry erase boards

– Zal het succes van Qwixx niet overtreffen

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door NSV Games.