Review: 7 Rounds

In 7 Rounds ga je in 7 rondes zoveel mogelijk punten verzamelen door met kaarten andere spelers dwars te zitten!

Uitgever

White Goblin Games

15
minuten

€13
prijs

2-5
spelers

Speloverzicht

In 7 Rounds ga je, zoals de naam misschien al verklapt, in 7 rondes zoveel mogelijk punten proberen te verzamelen.

Aan het begin van het spel krijgt elke speler 4 kaarten. Deze kaarten kunnen 7 verschillende effecten hebben waarmee je je eigen kaarten kan verversen of tegenstanders dwars kan zitten. Zo kan je met de ene kaart 2 kaarten van een tegenstander afleggen maar met de andere kaart juist een kaart van jezelf ruilen. Nadat een kaart gespeeld is vul je je hand altijd weer aan tot 4 kaarten. 

Het spel wordt in 7 rondes gespeeld en iedereen is elke ronde maar 1 keer aan de beurt. Het doel is om aan het einde van de 7e ronde zoveel mogelijk punten in je handen te hebben. De laatste ronde kan dus met name van belang zijn om veel punten te verzamelen of te zorgen dat andere spelers hoge kaarten af moeten leggen! De speler met de meeste punten wint het spel!

Beoordeling

Wij waren gelijk enthousiast na de aankondiging van 7 Rounds. We houden namelijk erg van simpele ‘party’ spelletjes. 7 Rounds valt hier zeker onder! Je moet niet een extreem complex spel verwachten. Maar toch kan het knap lastig zijn om de winst binnen te slepen.

De spelregels van 7 Rounds heb je binnen no-time door. Door de duidelijke opzet konden wij binnen 5 minuten beginnen met spelen. Als je het uitlegt aan iemand zou je binnen een minuut al kunnen beginnen. De art op het spel is leuk, vrolijk en kleurrijk, maar niet mega uniek. Bij spellen zoals dit vinden we dat ook niet nodig maar kunnen we het op prijs stellen dat alles duidelijk weergegeven is.

Richting de latere rondes kan dit spel nog redelijk tactisch worden. Je moet namelijk echt goed nadenken welke kaart je wilt spelen en bijhouden wie je denkt dat hoge kaarten heeft. Het kan zomaar eens zijn dat je in de allerlaatste beurt ineens 2 hoge kaarten verliest en daardoor niet meer wint! Dit kan natuurlijk ook heel frustrerend zijn omdat het niet in je eigen macht ligt. Je moet dit spel daarom ook niet serieus competitief gaan spelen, want winnen hangt heel erg af van kans. Als je dit idee opzij legt zorgt 7 Rounds voor hilarische momenten aan tafel!

Wij raden je aan om 7 Rounds wel met meerdere mensen te spelen. De eerste keer dat wij het speelde was met zijn 2en en dit vonden we toch een beetje droog. Het spel was namelijk vooral beslist in de laatste ronde waardoor eerdere rondes niet echt van belang voelde. Met meerdere spelers is 7 Rounds echter hilarisch en zal voor veel leuke momenten zorgen! Zeker een aanrader in zijn genre dus!

Plus- en minpunten

+ Makkelijk te leren
+ Duidelijk
+ Zorgt voor grappige momenten

– Hoge geluksfactor
– Minder leuk met 2

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door White Goblin Games.